Фракція БЮТ вимагає першочергово поставити на розгляд питання про перевибори міського голови Києва. «Або першим питанням буде розглядатися постанова про дострокові вибори голови Києва, або наша команда не приступить до роботи у вівторок», — сказала Юлія Тимошенко на прес-конференції в неділю.

Лідерка БЮТ висловила переконання, що члени фракції «НУ—НС» також повинні підтримати вимоги БЮТ або привселюдно денонсувати коаліційну угоду. З точки зору Ю. Тимошенко, необхідність дострокових виборів столичного голови і міської ради відзначалася в коаліційній угоді, яку підписували і «НУ—НС». «Або ми виконуємо угоду, або потрібно привселюдно тим, хто з цим не згодний, денонсувати свої обіцянки киянам і денонсувати положення коаліційної угоди», — зазначила політик.

Водночас вона має надію, що Президент звільнить Л. Черновецького й із посади голови Київської міської державної адміністрації. «Я сподіваюся, що Президент підтримає подання, він звільнить Черновецького, я сподіваюся, ми з Президентом будемо єдиною командою в боротьбі з корупцією в Києві», — зазначила Ю. Тимошенко.

Прем’єр-міністр негативно сприймає думку, що конфлікт із київською владою може коштувати їй крісла. «Мене достроковою відставкою лякають практично щодня. Я в політиці і на посаді не для того, щоб оберігати її за будь-яку ціну. Я не буду ставати практично одною командою з корупціонерами, зберігаючи свою посаду», — наголосила глава уряду.

У Партії регіонів за намірами БЮТ блокувати роботу парламенту бачать небажання його членів голосувати за програму уряду.