Полтава

Народжуватимуть в якісних умовах

У міському пологовому будинку за сприяння депутатів міської ради відремонтовано дві палати. Тож матері та їхні діти мають змогу відновлювати сили і набиратися здоров’я у комфорті. Загалом за рахунок спонсорських та залучених коштів у закладі функціонує уже шість сучасних кімнат.

Як повідомили «Голосу України» у прес-службі міськради, в пологовому будинку впроваджуються новітні технології — створено сімейні пологові зали. Минулого року кожен другий малюк народився у присутності тата чи інших членів родини. Як результат — заклад удруге акредитований на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини». Крім того, нині триває оснащення пологового будинку новітньою медичною апаратурою: для реанімаційного відділення придбано місця для виходжування новонароджених, слідкуючі монітори, сучасні інкубатори, апарати штучної вентиляції легень, у тому числі для дітей вагою від 500 грамів.

Для створення власної бактеріологічної лабораторії у закладі влада виділила 500 тисяч гривень. Відкриття лабораторії дало можливість керувати санітарно-епідеміологічним режимом пологового стаціонару, знизити показники передчасних пологів, народження тяжкохворих, інфікованих немовлят.

Дмитро СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Кам’янець-Подільський

Сімдесят відсотків дерев є аварійними

І 60 із них — через свій вік. Такі цифри озвучив Леонтій Гасюк, директор комунального підприємства «Кам’янецький парк», котре нині масово вирізує зелені насадження, чим викликає чимало протестів мешканців. Пан Гасюк запевняє, що всі дії дереворубів узгоджені з владою, рішенням сесії міськради затверджено й план озеленення старовинного Кам’янця. Зокрема, комунальники замість старих дерев уже висаджують клени з кулястою кроною, плакучу шовковицю, планують прикрасити вулиці колоноподібними кущами. Однак, як скаржиться директор, досить багато саджанців населення тут же викопує. Тож вулиці Кам’янця, що завше славився розкішною зеленою «одежею», часто виглядають не зеленими, а оголеними і спустошеними.

Із колективним листом про порушення закону згаданим підприємством виступило й кілька природоохоронних громадських організацій. Не всі ті дерева, які вирубують, хворі та аварійні, переконані громадські активісти, а нищення насаджень шкодить екології.

Віра ШПИЛЬОВА.