У вівторок у парламенті може виступити Президент із щорічним посланням до Верховної Ради. Такої попередньої домовленості вдалося досягти вчора під час наради лідерів політичних фракцій і Голови Верховної Ради. Зокрема, зі слів Володимира Литвина стало відомо, що в понеділок остаточно визначаться з порядком денним на пленарний тиждень. Однак політики попередньо домовилися, що треба дотримуватися того розкладу засідань, який був затверджений раніше.

Учора також вирішили: крім того, що народні депутати заслухають звернення Президента, на початку наступного тижня вони ще й розглянуть програму діяльності Кабінету Міністрів та вирішать кадрові питання. Середа, за попередньою домовленістю, стане днем опозиції — тоді в сесійній залі, найпевніше, розглядатимуть питання, запропоновані лише меншістю. Натомість у четвер, зі слів лідера «НУ—НС» В’ячеслава Кириленка , почнуть із голосування стосовно скасування депутатської недоторканності. Політик назвав таку схему «ефективною практикою, яка дасть змогу зняти зайве напруження». Водночас Володимир Литвин застеріг, що за таких обставин у день опозиції в сесійній залі можуть бути присутні лише представники меншості, а коли розглядатимуть питання від коаліції — лише більшості. Політик упевнений, що Верховна Рада має працювати «як єдиний здоровий законодавчий організм». Але «коли є таке бажання, яке переходить у нестерпне прагнення, то, очевидно, треба пройти і цей шлях — провести ще один експеримент, який не додасть авторитету Верховній Раді».

На такі зміни в Регламенті, запевняв В’ячеслав Кириленко, політиків наштовхнуло розуміння того, що дуже важливо, щоб парламент працював спокійно й обговорювалися ті питання порядку денного, які давно вже на часі й затребувані суспільством.

Але що стосується питання про скасування депутатської недоторканності, то повернення до його розгляду — принципова позиція коаліції. За словами В’ячеслава Кириленка, є всі підстави повернутися до розгляду цього питання, внесення його до порядку денного. Політик наголосив, що повинні розглядатися два альтернативні варіанти цих законопроектів (від коаліції і опозиції). Однак В’ячеслав Кириленко наголосив, що порядок денний на наступний тиждень має складатися так, щоб більшість і меншість відчули ефективність роботи парламенту.

Від опозиції підсумки наради політичних лідерів ніхто не коментував.