Нехай зігріває увага рідних і близьких

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітав Голову Президії Верховної Ради УРСР Валентину Шевченко з днем народження. На її адресу надіслано телеграму із побажаннями міцного здоров’я та благополуччя. «Нехай широкими і світлими будуть ваші життєві обрії, нехай зігрівають і підтримують вас увага, розуміння й тепло рідних, близьких і друзів», — йдеться у привітанні.

Кворуму знову немає

Учора засідання Центральної виборчої комісії з розгляду питання про заміщення депутатів БЮТ у Київраді знову не відбулося через відсутність кворуму. Зі слів заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, шестеро членів комісії нині не можуть взяти участь у засіданні. За її інформацією, у відрядженні перебуває голова комісії Володимир Шаповал, на лікарняному — Юрій Данилевський, Андрій Магера, Олександр Шелестов, Анатолій Писаренко, Юрій Донченко — у відпустці.

Жанна Усенко-Чорна зазначила, що голосів дев’ятьох членів комісії, які з’явилися, недостатньо для легітимності засідання, отже, немає можливості розпочати його. Чергове засідання призначено на сьогодні на 11.00.

Водночас член ЦВК Михайло Охендовський вважає нульовою можливість заміни складу ЦВК на даний момент. Адже для цього потрібно, щоб Президент вніс відповідне подання у Верховну Раду і депутати проголосували за цю пропозицію.