Нічого так і не придумали

Баскетбол. Кубок УЛЄБ. 1/8 фіналу. Перший матч. Київ. Палац спорту. 11 березня. БК «Київ» — «Турув» (Польща). 59:71 (16:24, 9:10, 11:15, 23:22).

При всій повазі до польського клубу, який чудово зарекомендував себе на першому етапі змагання, не повинна була наша команда програвати. Та ще й з таким рахунком. Перед зустріччю було багато розмов про те, що гості потужно діють у захисті. І як підібрати ключі до нього, наставник «вовків» Томо Махорич мав певний час на роздуми. Але, як бачимо, той час було змарновано. І що найгірше — самі кияни насамперед в обороні зіграли бридко.

За тиждень поєдинок на майданчику суперника. Втім, він відбудеться в... Чехії. Виявляється, зал польського клубу не відповідає вимогам УЛЄБ. Звичайно, можна постаратися врятувати становище. Хоча зробити це буде дуже важко. Щоб надолужити згаяне, треба спробувати нав’язати суперникові свої умови. Так, як це польська команда із знанням справи зробила в Києві.

На знімку: фрагмент зустрічі.

Фото Олександра ЗАДИРАКИ.

Доживемо до вівторка

Демонтаж наземної частини недобудованого торгово-розважального центру «Троїцький» перед НСК «Олімпійський» планується розпочати наступного вівторка (18 березня). Триватиме він три місяці. Про це повідомив представникам ЗМІ перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко одразу після завершення робочої наради з цього питання.

Пан Голубченко доручив Головному управлінню архітектури та дизайну КМДА, ВАТ «Київметробуд», інституту «Київоргбуд», Федерації футболу України та компанії-забудовнику «Юджин» до п’ятниці, 14 березня, підготувати свої передпроектні пропозиції щодо знесення наземної частини центру «Троїцький».

Крім того, він доручив у цей же термін підготувати графік знесення наземної частини будівлі перед НСК «Олімпійський». Це мають зробити начальник Головного управління архітектури та дизайну КМДА спільно з будівельною компанією «Юджин».

На зауваження генерального директора ВАТ «Київметробуд» Володимира Петренка, що за такий короткий термін нереально підготувати вказану документацію, заступник голови КМДА зазначив: демонтаж можна розпочати за Проектом організації робіт (ПОР) без проекту демонтажу. За його словами, користуючись ПОР, уже можна розпочати роботи з демонтажу другого поверху об’єкту.

За інформацією пана Голубченка, відшкодування збитків компанії «Юджин» відбуватиметься за рахунок надання їй нової земельної ділянки. Наразі розглядається два варіанти — земельна ділянка на Оболоні площею 10 га та в Голосіївському районі — 13 га. Як варіант компенсації «Юджину» також пропонуватиметься взяти участь в спорудженні нового стадіону в районі Національного виставкового комплексу, який планують побудувати до Євро-2012.