Мешканці селища Білики, що в Кобеляцькому районі на Полтавщині, активно допомагають українським військовим, що перебувають у зоні бойових дій. Координує роботу громадський активіст, керівник білицької Самооборони Віктор Киричко. Саме в нього зберігаються від руки розграфлені аркуші паперу з прізвищами та підписами благодійників. Майже кожен із них вніс досить вагому суму. Причому йдеться не лише про підприємців. Скажімо, бабуся, котра, за словами Віктора Киричка, «по хаті на ціпках ходить», передала для підтримки армії 600 гривень зі своєї скромної пенсії.

За зібрані кошти вже придбали три бронежилети, ліки, білизну, потрібні для польового побуту речі. «Переправляємо їх адресатам автомобілями приватного поштового зв’язку і через добровольців-волонтерів, які діють у нашому районі, — каже Віктор Киричко. — Після того   як дізналися, що до армійських лав було мобілізовано більше десятка біличан, налагодили з ними постійний телефонний зв’язок і тепер виконуємо замовлення земляків. Люди охоче відгукуються на пропозиції. Вони за власні кошти купують усе необхідне воїнам, які захищають нашу державу на Сході, й передають їм ті гостинці. Хлопцям приємно, що в рідному селищі їх не забувають. Усе це робимо без партійних прапорів. Адже стяг нашої спільної перемоги — синьо-жовтий».

Ще на початку збройної агресії Росії біличани почали активно вивішувати національні прапори на балконах своїх квартир і біля осель. В одному з дворів багатоквартирного будинку патріоти підняли стяг на щоглу, а місцева молодь «перевдягла» у синьо-жовту форму пам’ятник футболісту (на знімку).

Полтавська область.

Фото автора.