Відтак зросли макроекономічні показники. В лютому (порівняно з лютим минулого року) темпи приросту обсягів продукції промисловості становили 11,5 відсотка. А якщо порівняти темпи зростання виробництва за перші два місяці, то вони зросли вдвічі.

Крім того, вона повідомила про позитивні зрушення у подоланні інфляції: так, якщо в січні поточного року темпи інфляції ще продовжували нарощуватися, то вже в лютому вона пішла на спад. Глава уряду пообіцяла й надалі «працювати в напрямку подолання жахливих темпів інфляції, отриманих у спадок від попереднього уряду», й повідомила, що Кабмін має намір виправити цю ситуацію вже до середини року.

Також на вчорашньому засіданні всім міністерствам і відомствам доручено невідкладно почати роботу над реалізацією двадцяти трьох додаткових заходів до Плану дій Україна—ЄС. Ця програма — наслідок домовленості, досягнутої у Брюсселі під час засідання комісії Україна—ЄС, і розрахована на рік. За словами прем’єра, в переліку зазначених заходів містяться питання, пов’язані зі співпрацею нашої країни та країн-членів ЄС в енергетичній сфері.

На модернізацію і реконструкцію газотранспортної системи України необхідно два з половиною мільярди доларів, запевнила Юлія Тимошенко. Вона заявила, що Євросоюз готовий інвестувати ці роботи.

Водночас учора Кабінет Міністрів ухвалив рішення про внесення на ім’я Президента подання стосовно звільнення Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації (за нього проголосувало 16 членів уряду, 5 — утрималося). Окрім того, Кабмін звернувся до Верховної Ради з пропозицією прийняти рішення про проведення дострокових виборів Київського міського голови та Київської міської ради.

* * *

Натомість на засіданні так званого «тіньового уряду» йшлося про те, що Партія регіонів вимагатиме від Кабінету Міністрів терміново розглянути зміни до бюджету і встановити новий рівень прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати. На переконання лідера цієї політичної сили Віктора Януковича, його уряд у 2007 році впровадив реальну схему підвищення вказаних показників. Водночас, за його словами, Партія регіонів вимагатиме негайно вжити заходів для боротьби з інфляцією.

— Політика нової влади справді не по кишені українським громадянам — і не лише найбіднішим, — переконаний В. Янукович.

Також під час засідання звучала пропозиція прийняти у Верховній Раді закон про соціальну допомогу і підвищити виплати малозабезпеченим.

Вл. інф.