В Олександрії вимагають скасувати підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення з 1 липня. Або ж зробити його поетапним. Таке звернення ухвалено на засіданні громадського круглого столу, ініційованого активістами за участі депутатів обласної ради С. Гришка, В. Гарагулі та народного депутата України В. Кудрі.
«Враховуючи обвал національної валюти, істотне підвищення вартості енергоносіїв (газу, електроенергії), стрімке зростання цін на найнеобхідніше: їжу, медикаменти, одяг, взуття, — висловлюємо заклопотаність стрімким зростанням тарифів на житлово-комунальні послуги, які, не секрет, значно випереджають збільшення доходів громадян.
Особливо стурбовані різким, на 62%, зростанням тарифів на водопостачання та водовідведення (з 7,42 грн. до 11,98 грн.), яке з 1 липня 2014 вводить ОКВП «Дніпро-Кіровоград», — йдеться у зверненні.
«Щоб не допустити невдоволення людей діями нової влади, просимо якомога швидше звернутися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, щодо призупинення виконання рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення або зробити його поетапним до моменту підвищення зарплат, пенсій і соціальних гарантій», — закликали владу учасники засідання.
Звернення направлено головам обласної ради Олександру Чорноіваненку та територіального відділення Антимонопольного комітету Олександру Корнюші.
Кіровоградська область.