Несподіванкою для депутатів Чернівецької районної ради, що у Вінницькій області, завершилася остання сесія: після обговорення всіх питань порядку денного керівник депутатського корпусу Олександр Суперсон повідомив, що він достроково складає із себе повноваження.

— Мені приємно, що протягом двох років роботи у нас сформувалася дієва, конструктивна, а не бутафорська районна рада, — так розпочав повідомлення О. Суперсон. — Своїми рішеннями ми підтвердили здатність депутатів впливати на соціально-економічний розвиток району та формування громадської думки. Це завдяки тому, що згуртовано й ініціативно діє депутатський корпус.

Після слів подяки депутатам їхній керівник зробив незвичне і несподіване повідомлення: «Через різні об’єктивні причини, в тому числі й за станом здоров’я, я сьогодні заявляю про дострокове припинення своїх повноважень...».

Саме через розгубленість, схоже, ніхто з депутатів не встиг навіть зреагувати на таку заяву. Тим часом заступник голови ради Василь Мельничук подякував пану Суперсону за роботу і побажав успіхів надалі. Присутній на сесії заступник голови Вінницької обласної ради Степан Нешик назвав ситуацію безпрецедентною, бо досі в регіоні ще ніхто жодного разу добровільно не склав повноважень з посади керівника такого рангу. «Одна справа, коли йде керівник, який, так би мовити, не тягне воза, — наголосив С. Нешик. — У даному разі цього не скажеш, бо Олександр Суперсон своєю активністю і діловитістю вніс живий струмінь у роботу ради, був у центрі подій під час розв’язання головних проблем району. Однак це його рішення. За часів демократії маємо звикати до таких ситуацій».

Депутати підтримали заяву свого уже колишнього очільника. Він за фахом — юрист. До приходу в раду очолював у райцентрі адвокатську контору. Був обраний на конкурсній основі з декількох достойних претендентів. Цілком імовірно, що кандидатури декого з них знову будуть внесені для голосування на наступній сесії. А поки що обов’язки голови Чернівецької райради виконує заступник голови — згаданий вище Василь Мельничук.

Вінницька область.