На прикордонному посту біля села Дякове Антрацитівського району силами АТО було захоплено п’ять бойовиків незаконного збройного формування. 

Під час затримання у них вилучено зброю різних модифікацій, два РПГ, ящик тротилу, боєприпаси, топографічні карти тощо. Двоє із захоплених бойовиків виявилися місцевими — жителями Лутугіного і під час допиту вони розповіли, хто вербував їх для участі в збройному протистоянні. За словами бойовиків, це були керівники місцевого осередку Компартії України, які також організовували постачання стрілецької зброї в місця бойових дій. Підтвердженням отриманих даних може бути оприлюднений факт, що фракція КПУ Луганської обласної ради в повному складі перейшла на роботу в парламент самопроголошеної «Луганської народної республіки», «щоб захищати інтереси наших виборців». Відповідну заяву зробив глава фракції Олександр Адріянов.

Головний комуніст України Петро Симоненко назвав цю заяву «особистою точкою зору» і пояснив: «Жодних рішень фракція Компартії в Луганській облраді з цього питання не ухвалювала. Понад те, це питання навіть не порушувалося на жодному засіданні фракції або на рівні обласної парторганізації. Тому позиція, що її озвучив Адріянов, — це його суто особиста точка зору і не більше».