Доля наших жінок, котрі їдуть на заробітки до Італії, стала поштовхом до написання п’єси «Я згадую...». Прем’єра її відбулася минулих вихідних у столичному театрі імені Івана Франка. Трагікомедію створили драматург Олена Сікорська та режисер Олександр Білозуб.

«Я згадую...» — спільний україно-італійський проект. Музику до п’єси написав відомий італійський композитор Аллесіо Влад.

Це сім жіночих історій, що, за задумом режисера, переплітаються із фільмом Федеріко Фелліні «Амаркорд» (з італійської це діалектне слово означає «я згадую»). Через те вистава сприймається ніби окремими «кадрами», не цілісно. Жінки самотні та перелякані в цьому бурхливому незнайомому світі, їм нема з ким поділитися своїм болем. Говорять одночасно, і кожна хоче, щоб вислухали саме її. Вражає епізод, коли вони йдуть по чорному целофану, поверхня якого колихається —здається, що жінок ось-ось проковтне темна морська безодня.

У виставі багато яскравих виконавців. Це передусім Любов Куб’юк, Лариса Руснак, Світлана Ватаманюк, Ольга Кондратюк, Тетяна Олексенко, Олексій Пєтухов, Олександр Форманчук.

На знімку: сцена з вистави.

Фото Олександри ЧЕРНЯХІВСЬКОЇ.