Прив’язували до ноги «колоду» тим,хто ще не одружився...

Ідея перетворитися на один день на знаменитих «фараонів», як у драматурга Олексія Коломійця в однойменній п’єсі, прийшла депутату Черкаської міської ради Станіславу Сахну. Нею він поділився зі своїм другом, директором туркомплексу «Росава», Миколою Петренком. І неспроста, адже Микола Іванович, великий дотепник і вигадник, встановив біля готелю пам’ятник українському варенику, а в ресторані — самогонному апарату й діду Панасу.

Поки говорили-радились, як відсвяткувати 8 Березня, щоб і прекрасну половину здивувати, і себе не забути, згадали про Масляну та «Колодія». Цього року якраз на Міжнародний жіночий день припадають ці улюблені, та, на жаль, уже призабуті обрядові дійства наших предків. Отож переддень свята 8 Березня, котре не визнають переконані феміністки (а їх також потрібно було зацікавити), перетворився на майдані перед Вареником та Козаком у чудове свято Весни. Як і обіцяли, організатори веселощів пригощали жінок пухкими варениками. Молодь палила солом’яне опудало, закопувала горщик з кашею, прив’язувала до ноги «колоду» тим, хто ще не одружився, водила «подоляночку» і співала веснянок.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Черкаси.

Полюбіть себе,красиву!

Турбота про свою зовнішність властива кожній жінці будь-якого віку і характеру. Однак хіба мало ми знаємо таких, хто, створивши родину, всі сили й турботу віддають своєму дому, порядку в ньому до такої міри, що на себе часу не залишається! А як ви розв’язуєте цю проблему? Перевірте себе, відповівши на запитання тесту, який пропонують словацькі соціологи.

1. Чи акуратно складений у шафі ваш одяг? (Так — 3 очки, більш-менш — 2, ні — 1).

2. Чи готуєте ви з вечора все, що надягнете завтра? (Так — 3 очки, не завжди — 2, звичайно ні — 1).

3. Якщо у вас відірвався ґудзик... (Пришиваєте одразу — 3 очки, коли буде час — 2, лише після того, як на це звернули увагу інші, — 1).

4. Як ви «доглядаєте» за своїм одягом? (Дуже дбайливо — 3 очки, лише перед тим, як надягти ту або іншу річ — 2, зовсім не доглядаєте — 1).

5. Як ви носите взуття? (Віддаєте в ремонт, якщо необхідно, — 3 очки, маєте різне взуття для дому, роботи, прогулянок — 2, носите туфлі, поки вони не розваляться, — 1).

6. Як часто відвідуєте перукарню? (Регулярно — 3 очки, перед святами — 2, лише тоді, коли на себе вже не хочеться дивитися, — 1).

7. Як ви ставитеся до косметики? (Як до щоденної необхідності — 3 очки, як до важливої частини гігієнічного догляду за собою — 2, вважаєте покупку косметичних засобів марною витратою грошей — 1).

А тепер підіб’ємосм підсумки

7—14 очок. Ви не позбавлені елегантності, але невеликі огріхи, наприклад, стоптані каблуки, відірваний ґудзик або пляма на жакеті, можуть завадити тому враженню, яке ви справляєте на оточуючих.

15—21 очко. Своїй зовнішності ви приділяєте достатьньо уваги і квітнете у цьому. Друзі дивляться на вас із задоволенням, а дехто із приятельок — навіть із заздрістю. Якщо ви ще й устигаєте піклуватися про чоловіка, сімейний затишок, то вам просто не можна ціни скласти!