Попередня інформація про незадовільний стан труби на ділянці газопроводу «Уренгой—Помари-Ужгород», де 17 червня стався потужний вибух, не підтвердилася. 
Повідомлення про це розповсюдила прес-служба Полтавської облдержадміністрації, фактично спростовуючи поширене раніше ЗМІ твердження голови ОДА Віктора Бугайчука стосовно аварійності згаданої труби з «одинадцятьма латками» на ній. Водночас речники керівника виконавчої влади області нагадують про відпрацювання правоохоронцями різних версій стосовно причин вибуху та головну серед них.
Її, як відомо, оприлюднив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, припустивши «зовнішнє втручання». Ймовірно, вибухівку заклали під основою бетонної опори газопроводу, де з’єднуються чотири труби одночасно. Як повідомили у прес-службі обласної міліції, після ретельного огляду місця НП слідчими та експертами є підстави вважати, що було саме умисне пошкодження труби магістрального газогону. Та деталі слідства правоохоронці поки що не розголошують. Підкреслюючи, що охорону згаданого об’єкта вже посилено практично всіма силовими структурами.
Не лише про «зовнішнє втручання», а й про ймовірний «російський слід» у ньому може свідчити досить промовистий факт, який «засвітив» у соціальних мережах та ЗМІ голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. За його словами, «рівно 10 хвилин знадобилося журналістам Russіa Today, щоб опинитися на місці вибуху в малопримітній місцевості у глибині Полтавської області. Як то кажуть, їхали-їхали, зупинилися пограти на роялі, а тут і він, стоїть собі в кущах». Розслідування всіх обставин вибуху триває. Водночас, за даними управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА, вчора на місці НП аварійна бригада управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» продовжувала відновлювальні роботи.
Полтавська область.