«Мілан» здав «вахту»

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 4 березня.

«Мілан» (Італія) — «Арсенал» (Англія). 0:2. Мілан. «Сан-Сіро». 81 879 глядачів. Голи: Фабрегас, 84, Адебайор, 90+2. Перший матч — 0:0.

«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Ліон» (Франція). 1:0. Манчестер. «Олд Траффорд». 75 520 глядачів. Гол: Кріштіану Роналду, 41. Перший матч — 1:1.

«Барселона» (Іспанія) — «Селтік» (Шотландія). 1:0. Барселона. «Камп Ноу». Гол: Хаві, 3. Перший матч — 3:2.

«Севілья» (Іспанія) — «Фенербахче» (Туреччина). 3:2 (пенальті — 2:3). Севілья. «Рамон Санчес Пісхуан». 45 000 глядачів. Голи: Алвес, 5, Кейта, 9, Кануте, 41 — Дейвід, 20, 79. Перший матч — 2:3.

Прихильники англійських клубів мають чимало причин для радощів. Адже два їхніх представники продовжать боротьбу за приз. А лондонський «Арсенал» взагалі ходить в іменинниках, бо вибив із боротьби чинного володаря Кубка чемпіонів — «Мілан».

А все в тому матчі йшло до додаткового часу, а може, й до пенальті. Та коли залишалося шість хвилин до кінця, Фабрегас відкрив рахунок у цій яскравій і насиченій зустрічі. Іспанець, котрий у першому таймі влучив у поперечину, одержав м’яч у центрі поля, пройшов метрів п’ятнадцять і пробив низом у кут воріт Желько Калача. Остаточний результат установив Адебайор уже в компенсований час. Він замкнув прострільну передачу Тео Волкотта. Тоголезький форвард забив свого першого м’яча у нинішній Лізі чемпіонів.

Сюрприз піднесли футболісти «Фенербахче», котрі в Севільї здолали місцевий клуб за допомогою післяматчевих пенальті. Отже, до чвертьфіналу вийшли — «Арсенал», «Манчестер Юнайтед», «Барселона» і «Фенербахче».

Злива нагород

Кульова стрільба. З чемпіонату Європи, що відбувся в шведському Вінтертурі, українська збірна повернулася з чотирнадцятьма нагородами — сім золотих, дві срібні і п’ять бронзових, а також друге командне місце серед 46 країн-учасниць. Перше дісталося росіянам (сімнадцять медалей), третє — німцям (десять).

Золоті медалі у нас здобували: Владислав Прянишников у вправі ГП-11а (з рекордом Європи) та ГП-12, Галина Авраменко (вправи ГП-11а, ГП-12), чоловіча команда (Владислав Прянишников, Андрій Гільченко, Олександр Зінченко) у вправах ГП-11а та ГП-12, жіноча збірна (Галина Авраменко, Вікторія Заболотна, Тетяна Євсеєнко) у вправах ГП-11 та ГП-11а.