Під головуванням народного депутата Сергія Гриневецького в Одесі відбулося засідання «круглого столу», присвячене розвитку, проблемам регіональної політики і їх розв’язанню. У роботі «круглого столу» також взяли участь директор Інституту соціальних наук Одеського національного університету імені

І. Мечникова професор Ігор Коваль, директор Інституту адвокатури Одеської національної юридичної академії професор Людмила Кормич, провідні вчені-економісти Одеської області, керівники великих промислових підприємств.

— За останні роки Кабінет Міністрів жодного разу комплексно не розглянув проблеми жодного окремо взятого регіону, — заявив Сергій Гриневецький. — Тим часом аналіз скарг і звернень громадян свідчать про те, що сьогодні найбільшої уваги потребують питання забезпечення конституційних прав і свобод громадян. Другим, стратегічним завданням, на його думку, є рівень корумпованості судових і місцевих органів влади. Ця проблема сьогодні стала просто кричущою, такою, що потребує негайного «хірургічного» втручання правоохоронних органів.

Говорячи про ситуацію в Одеській області, народний депутат зазначив, що її відмітною рисою є нескоординованість місцевих і центральних органів влади. Та й кадрова чехарда, коли в області за чотири роки змінилося три глави держадміністрацій, не може сприяти розвитку економіки регіону.

Завершився «круглий стіл» презентацією п’ятого номера альманаху «Юго-Запад. Одессика», виданого за підтримки Сергія Гриневецького й обласної організації Народної партії, депутатської фракції Народної партії «Народна ініціатива» в обласній раді.