Футзал. Колись голова Святошинської райдержадміністрації у Києві Володимир Мазепа і керівник спорту в районі Михайло Сагалаков вирішили організувати турнір з міні-футболу пам’яті свого друга, заслуженого майстра спорту, легендарного капітана збірної СРСР і київського «Динамо» Віктора Колотова.

Ці змагання народилися, і оце з 12 по 16 березня відбудеться вже шостий турнір. До речі, він має статус міжнародного. У народі кажуть, що людини живе доти, доки її пам’ятають. Немає сумніву, що пам’ять про блискучого півоборонця Віктора Колотова житиме довго.

Про все це йшлося на прес-конференції, до проведення якої долучилася Асоціація спортивних журналістів України (президент Михайло Волобуєв). Заступник голови Святошинської райдержадміністрації Олег Шевченко, Михайло Сагалаков розповіли представникам ЗМІ, що два десятка команд, розподілених на чотири групи, поведуть боротьбу за призи. Із зарубіжних учасників очікують колективи з Молдови, Польщі, Білорусі, Словенії, Литви, Росії (Москва). Зрозуміло, широким буде й українське представництво — Волинь, Одещина, Миколаївщина, Чернігівщина, Буковина, Харківщина, Сумщина, з десяток київських команд.

Матчі відбуватимуться у залі олімпійської бази «Святошин» (19-й кілометр Житомирської траси). Організатори (оргкомітет очолює Володимир Мазепа) провели величезну підготовчу роботу. Слід сказати, що турнір має потужного спонсора — національну мережу автосалонів та СТО «АТЛ» (генеральний директор Роман Баликін).

Як відзначив на зустрічі з журналістами Арсен Григорян (керуючий мережею АТЛ), Віктор Михайлович Колотов був прекрасною людиною, видатним спортсменом і відмінним тренером. Тому АТЛ з великим задоволенням включилася в організацію цих змагань.

На знімку: капітан «Динамо» (Київ) Віктор Колотов з Кубком кубків.

Фото з архіву «Голосу України» і Володимира РЄПІКА (Укрінформ).