Під час відеомоста між Львовом і Дніпропетровськом, який відбувся днями, обговорили особливості проведення часткової мобілізації у двох областях. Так, на Львівщині до військових комісаріатів звернулися сім тисяч добровольців, а призвали на службу лише п’ять тисяч. Як розповів заступник військового комісара з роботи з особовим складом Львівського обласного військового комісаріату Борис Андрєєв, мобілізаційний ресурс регіону — 70 тисяч людей.
На Дніпропетровщині мобілізовано 10 тисяч осіб. «До нас звертаються люди з інших областей. Вони розуміють, чого йдуть до війська. Настрій бойовий — хочуть захищати державу», — поділився враженнями під час відеомоста заступник військового комісара Дніпропетровської області Сергій Полуциган. Мобілізаційний ресурс  регіону — понад 100 тисяч.
Діалог між Сходом і Заходом про важливі проблеми мобілізаційної роботи став можливий завдяки керівнику медіапроектів Львівського прес-клубу Роману Шостаку. Цей ентузіаст діалогів між різними регіонами країни провів низку злободенних відеозустрічей, що дають змогу громадам краще пізнати одна одну, поділитися досвідом і, головне, знаходити спільну мову. Так, у день президентських виборів Львівський прес-клуб зібрав у трьох студіях представників Луганська, Донецька та Одеси. Еліта цих регіонів не тільки отримала трибуну для обміну думками, а й побачила у прямому ефірі, що робиться на Сході та Заході країни. Особливий інтерес викликав відеоміст трьох міст про соціальні стандарти в Україні, Росії та Європі.
«Відемости між різними регіонами країни допомагають порозумінню між громадами, — вважає керівник Львівського прес-клубу Ольга Шостак. — Найближчим часом ми плануємо розширити нашу аудиторію та залучати до діалогу нові міста».