Суми

Вітання, квіти і шана

Блискуче виступили на цьогорічних чемпіонатах світу і Європи з біатлону сумчанки Оксана Яковлєва та сестри-близнюки Вікторія та Валентина Семеренко, які на трьох завоювали сім золотих і срібних медалей.

З цим феноменальним досягненням на традиційній зустрічі зі спортсменами біатлоністок привітав голова Сумської облдержадміністрації Павло Качур. Чільник області побажав дівчатам успіхів, нових спортивних досягнень і світового визнання, а також вручив «іменинницям» подяки, квіти та грошові винагороди. Відзначено тренера заслужених майстрів спорту сестер Семеренко — Світлану Байду, а також легкоатлетку Тетяну Головченко, борця Світлану Саєнко, які отримали олімпійські ліцензії і разом з іншими спортсменами захищатимуть честь України на Олімпійських іграх у Пекіні.

Під час спілкування зі спортсменами та їхніми тренерами голова ОДА пообіцяв допомогти їм у вирішенні нагальних, зокрема квартирних, проблем.

Владислав ЖМУРКОВ.

Сьомін засмучений

Футбол. Тренер київського Динамо Юрій Сьомін засмучений, бо влітку йому доведеться розлучитися з капітаном команди 33-річним Сергієм Ребровим, котрий підписав дворічний контракт із казанським «Рубіном».

Ребров — це символ «Динамо», невід’ємна частка славної історії київського клубу, — сказав Юрій Павлович. — Він виграв з динамівцями все, що тільки можна, був учнем Лобановського. Безперечно, Сергій міг би ще довго служити команді, допомогти становленню молоді.

У Сьоміна немає жодних претензій до Реброва і як професіонала, і як людини. Та футболіст має право обирати свій подальший шлях. Тим більше, що президент клубу Ігор Суркіс пообіцяв йому, що дозволить перейти до іншого колективу, де його влаштують умови.

Утім, Ребров поїде до Казані не завтра. До кінця чемпіонату (ще три місяці) він гратиме за «Динамо» (Київ). Нагадаємо, що саме в «Рубіні» починалася кар’єра ще одного легендарного динамівського капітана, незабутнього Віктора Колотова.