Вашингтон

Наші дизайнери показалися на Тижні моди у Вашингтоні

Минулого тижня у Вашингтоні висадився український модний десант. Олексій Залевський, Тетяна Земськова і Олена Ворожбит, Оксана Караванська, Ліля Пустовіт і Олена Буреніна презентували свої колекції на показі в Посольстві України в США. Минулої осені Українській раді моди запропонували представити своїх модельєрів на Тижні моди у Вашингтоні.

— Я впевнений, що ця акція запам’ятається у Вашингтоні. Українські дизайнери створили чудесне шоу. Показали не тільки наші традиції, а й образ сучасної України —динамічної, орієнтованої в майбутнє, що відповідає всім сучасним тенденціям, у тому числі й у світі моди, —відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Олег Шампур.

Костюми українських модельєрів демонстрували американські моделі. Подіумом дефілювали також дві «Міс Україна» — Наталя Надточей і Наталя Швачко. А володар цього титулу 1995 року Влада Литовченко вручила гранд на підтримку творчості від очолюваного нею нині Благодійного фонду «Обдаровані діти — майбутнє України» початківцю українському модельєру Олені Буреніній (на знімку).

Ольга ВІТЕР.

Черкаси

Пішов у вічність в двадцять шість

У селі Сигнаївка Шполянського району вшанували

100-річчя від дня народження визначного поета-неоромантика Олекси Влизька.

Талановитий 26-річний юнак, автор семи поетичних збірок, глухий від народження, був розстріляний за вироком військової колегії Верховного суду СРСР у грудні 1934 року за «контрреволюційну діяльність».

Його поетичні збірки «За всіх скажу», «Живу, працюю», «Серце й вогонь» та інші замовчувалися навіть після політичної реабілітації у 1950-х роках. Нині на батьківщині Олекси Влизька у Сигнаївській середній школі діє кімната-музей поета, а одна із сільських вулиць носить ім’я неоромантика.

Лідія ТИТАРЕНКО.