Президент України Петро Порошенко представив керівному складу Міністерства закордонних справ нового міністра Павла Клімкіна (на знімку).

Першим завданням нового міністра глава держави назвав імплементацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У своєму виступі перед присутніми він наголосив, що з підписанням 27 червня економічної частини Угоди «почнеться надзвичайно складний етап імплементації, який потребуватиме рішучих кроків».

Другим завданням нового міністра Президент назвав участь у реалізації мирного плану зі стабілізації ситуації на Сході країни. Петро Порошенко зазначив, що без зовнішньої допомоги Україна не зможе перемогти агресора. «Маємо бути ефективними, переконливими, професійними», — підкреслив він.

За словами керманича, 23 червня на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС МЗС представить мирний план. «Рівень інтенсивності роботи дуже великий», — наголосив він, повідомляє прес-служба Президента.

У свою чергу, Павло Клімкін назвав своїм завданням «зробити справжню європейську дипломатичну службу, яка працюватиме на інтереси України, в реальному часі, самовіддано та професійно».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.