Президент України Петро Порошенко представив колективу Національного банку нового голову НБУ Валерію Гонтареву (на знімку).

Петро Порошенко зазначив, що експертне співтовариство та банківське середовище позитивно відреагували на призначення Валерії Гонтаревої на цю посаду. «Я впевнений у тому, що ми з вами — а це і частина моєї відповідальності — не розчаруємо тих очікувань, які сьогодні покладає на вас суспільство, банківське середовище і Національний банк», — сказав Президент, звертаючись до голови НБУ.

Він також акцентував увагу на тому, що сьогодні перед банківською системою стоять значні виклики. «Фактично, коли Україна перебуває в стадії війни, коли у нас захоплено обласне відділення Національного банку в Донецьку, коли думали, що будуть паралізовані платежі, коли не працює казначейство в двох областях, тільки мужня людина може прийняти рішення взяти на себе відповідальність і забезпечити дуже важливу частину життєдіяльності країни», — зауважив глава держави, повідомляє його прес-служба.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.