Учора о 10-й ранку «Газпром» скоротив поставки газу в Україну на 25 відсотків. Отже, «Газпром» виконав свій ультиматум. Як передає Управління інформації російського газового концерну, офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов заявив:

«На 16 млн. куб. м на добу скорочена подача газу на ГІС «Мозир», на 24 млн. куб. м — на ГІС «Суджа», видобувні потужності «Газпрому» працюють у штатному режимі, баланс у системі забезпечується за рахунок зниження відбору газу з Невського ПСГ і Касимовського ПСГ». Купріянов також додав, що «поставки для європейських споживачів здійснюються і здійснюватимуться в повному обсязі». Водночас «Газпром» готовий до продовження переговорів з українською стороною», — резюмував представник російського газового монополіста.

Раніше українська сторона, зокрема, у суботу Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, заявляла про те, що «Газпром» не зробить цього, і газ постачатимуть у колишніх обсягах. Очікується, що до рішення газової проблеми знову буде змушений долучитися Президент України Віктор Ющенко.