На Київщині, у місті Кагарлик, відбулося відкриття хлібозаводу, який десять років не функціонував. Але завдяки інвесторам ТОВ «Група компаній «АГРОТЕХПРОЕКТ» підприємство отримало нове життя. Відродили хлібозавод засновники компанії Володимир Соколовський та Сергій Нєжєнцев.

«Місто і район отримали надзвичайно важливий соціальний об’єкт користування. Дуже приємно відчувати підтримку з боку влади. Нам, як інвесторам, приємно, що це все здійснилося. Ми отримали добрий результат і маємо добрі плани на майбутнє», — зауважив Сергій Нєжєнцев.

Є багато професій, які викликають повагу всього суспільства. Серед них ті, без яких не можемо обійтися. Адже від їхньої роботи значною мірою залежить життєдіяльність, продовольча безпека, добробут кожної родини. Одна із таких професій — пекар. На нашій землі високо цінується професіоналізм цих людей, їхнє сумлінне ставлення до справи. З хлібом і пісня миліша, і хата тепліша.

Як розповіла керівник проекту Ольга Свириденко, вартість інвестицій у цей проект — 10 мільйонів гривень.

«Ми купили найкраще європейське технологічне обладнання, яке дає змогу виробляти 10—12 тонн хліба і 2,5 тонни кондитерських виробів. Створено належні умови праці. Система обладнання повністю комп’ютеризована. Хочемо до роботи залучати молодь. Є фахівці, які їх навчатимуть. Окрім того, в наших планах — будівництво мукомельного комплексу, який перероблятиме 15 тонн зерна на добу. Також плануємо будівництво заводу харчових продуктів. Водночас братимемо участь в інших проектах разом з місцевою владою. Один із них — благоустрій території біля озера хлібозаводу. Ми плануємо перетворити цю територію на зону відпочинку для кагарличан», — сказала вона.

«Ми обіцяємо, що наш продукт відповідатиме очікуванням якістю, асортиментними пропозиціями, починаючи від найпопулярніших сортів хліба і закінчуючи елітною продукцією, яка належить до більш дорогого сегмента», — наголосила керівник проекту.

«Мені приємно було чути, що Кагарлик хочуть зробити маленьким європейським містечком, де якість життя має підвищуватись. Від цього не заробляють, але це приносить душевну насолоду, користь», — сказала голова обласної держадміністрації Віра Ульянченко (на знімку).

За її словами, Київська область за 2007 рік посіла перше місце серед областей у залученні іноземних інвестицій. Це означає, що інвесторів зустрічаємо не лише з відкритими обіймами, а і з цікавими пропозиціями.

Нині є чудове підприємство у Бучі, починається будівництво хлібокомбінату в Баришевці. Вона висловила сподівання, що така конкуренція буде передусім на користь громадянам, тому що вона сприятиме поліпшенню якості продукції.