Якби хоч раз дехто з моїх войовничих колег переступив поріг глиняної хати колишньої колгоспниці, — ділиться член фракції Блоку Литвина Сергій Терещук, — думаю, у нього хоч на деякий час прокинулися б совість і відповідальність перед людьми.

Гіркота і сум залишаються на душі після багатьох зустрічей зі старими селянами, в яких уже немає здоров’я ні город обробити, ні оселю прибрати, ні добратися до сільської амбулаторії чи ФАПу. Більшість людей хочуть небагато: щоб село газифікували і робота була для молоді, щоб працювали школа, дитсадок, та ж амбулаторія. А тому вони просять ладу у Верховній Раді та в уряді. Щоб відкритою і зрозумілою була політика стосовно продажу землі, формування цін на енергоносії. Врешті, щоб привселюдно, на весь світ, не з’ясовували стосунки Президент і Прем’єр-міністр. Бо навіть їм, жителям найглухіших хуторів, за це соромно.

Побувавши у Смілянському, Городищенському, Кам’янському і Полянському районах, Сергій Терещук відвідав школи та дошкільні заклади, районні лікарні, фельдшерсько-акушерські пункти, багатодітні родини. І скрізь до народного депутата зверталися з пекучими проблемами: в Михайлівській школі-інтернаті, котра й досі розташована в колишньому поміщицькому будинку, вкрай необхідно добудувати спальний корпус; Кам’янська райлікарня негайно потребує заміни всіх 250 вікон; у Шполянському районі «забуксувала» газифікація сіл Ярославка, Антонівка, Нечаєве; у ФАПі села Теклине Смілянського району скрута з ремонтом приміщення і медичним обладнанням; багатодітна родина Тиховодів із села Мліїв Городищенського району (про яку писала й наша газета) досі не доб’ється від влади газифікації своєї оселі. Всі ці негаразди і біди Сергій Терещук записав до «щоденника» народного депутата і працюватиме над тим, щоби допомогти людям. Однак місцева влада також повинна заворушитися і не чекати по кабінетах, коли приїде депутат чи якийсь інвестор-благодійник і розв’яже всі гордієві вузли територіальної громади.

Були в Сергія Терещука під час роботи в окрузі й радісні хвилини добротворення. Сім’ям Артеменків та Лазаренків у Катеринопільському районі, котрі взяли на виховання 13 дітей, він подарував мікрохвильові печі, школярам — ранці, навчальне приладдя, ласощі. Для родини Ольги Тиховід, котра сама виховує 12 дітей, народний депутат привіз газову плиту і пообіцяв подумати, як підвести газ до її оселі. Дружним хором подякували гостю за подарунки вихованці Михайлівської школи-інтернату.

Черкаська область.

На знімку: велосипед від Сергія Терещука став сюрпризом для завідувачки ФАПу села Теклиного Галини Шевченко, котра досі пішки обслуговувала 540 жителів, школу та дитсадок.

Фото Миколи КОСТЕЦЬКОГО.