Майже 33 тисячі жителів столичної області минулого року отримали роботу за допомогою Київської обласної служби зайнятості.

— Цього вдалося добитися завдяки поліпшенню співпраці з роботодавцями області, — вважає директор служби Василь Якобінчук. — Крім того, зростання обсягів виробництва спричинило потребу у працівниках різних професій, зменшило кількість ліквідованих робочих місць. Роботодавці запропонували минулого року жителям столичного регіону близько 90 тисяч вакансій. Відтак наші центри активно взялися за професійне навчання безробітних і незайнятих у сфері виробництва громадян. За минулий рік професійне навчання і перепідготовку пройшли понад 7 тисяч жителів Київщини.

Окрім того, всі базові центри зайнятості активізували залучення тих, у кого немає можливості постійно працювати і заробляти на життя, до громадських робіт. Це дало змогу поліпшити умови життя 12 тисячам громадян.

Директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький вважає, що так повинні працювати і в інших регіонах країни. Він схвально відгукнувся про ті напрями діяльності Київської служби зайнятості, які колектив планує реалізувати поточного року. Зокрема, щодо профорієнтаційної роботи, перенавчання жителів області професіям, які потребує ринок праці, збільшення обсягів громадських робіт за рахунок місцевого бюджету та підприємств, сприяння реалізації права на роботу людям з особливими потребами.

На знімку: директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький (праворуч) та керівник Київської обласної служби зайнятості Василь Якобінчук знайомляться з організацією роботи базового центру в Таращанському районі.

Фото Павла ПЕРЕПЕЛИЦІ.