Минулої суботи політрада «Нашої України» встановила граничний термін у два місяці, щоб провести з’їзди для створення об’єднаної партії на основі блоку «НУ—НС». Про це повідомив лідер «НУ—НС» В’ячеслав Кириленко.

За його словами, найближчим часом парламент ухвалить зміни до закону про партії, які передбачають їх реорганізацію шляхом злиття. А потім партійці отримають два місяці на проведення з’їздів.

«НС—НУ» на зупинятиметься на шляху просування до створення єдиної партії. І якщо у когось виникатимуть причини, щоб не входити в партію, ми їх не чекатимемо, а працюватимемо з тими, хто причин не вигадуватиме», — зазначив В. Кириленко. Нині, за його словами, у найбільш структурованих партій таких зауважень не виникає.

На запитання про найменування об’єднаної партії Кириленко сказав, що вона стане «продуктом спільної творчості політиків і технологів», але в ній буде присутня назва «Наша Україна».

Крім того, політрада обрала Ярослава Ющенка заступником голови партії. Це, за словами В. Кириленка, є подальшим кроком у напрямку «омолодження партії» і зближення центру з обласними організаціями.

Водночас народний депутат від фракції «Наша Україна—Народна самооборона» Микола Катеринчук вважає, що для створення єдиної партії на основі демократичних сил на даний час стає дедалі менше підстав.