На вчорашній прес-конференції лідер Партії регіонів Віктор Янукович нагадав, що його політична сила наполягає на голосуванні постанови, якою «передбачено вступ до НАТО» лише за наслідками референдуму.

«Є багато держав, в тому числі в центрі Європи, які активно співпрацюють з НАТО, але вони не є членами альянсу, і поки не збираються змінювати свій статус. Аналогічна ситуація і у нас», — зазначив він.

Водночас народний депутат вважає недоцільним проведення дострокових парламентських виборів. «Не виборів треба боятися, а порушення Конституції», — наголосив він і нагадав, що минулого року, коли проводилися дострокові вибори, був обраний «руйнівний шлях». «Ці тенденції потрібно негайно припиняти. Думаю, що політики зацікавлені в тому, щоб Україна розвивалася у правовому полі», — наголосив він і повідомив, що вітатиме будь-які ідеї об’єднання політичних сил на благо країни.

Лідер Партії регіонів звинуватив Кабінет Міністрів у зароблянні коштів на президентську кампанію за рахунок масової приватизації в державі. На його переконання, склалася «дуже тривожна ситуація в економіці», коли темпи зростання ВВП зменшилися вдвічі, а промислового розвитку — втричі. Невирішене і газове питання. А за прогнозами опозиційного уряду, зростання інфляції цього року може становити двадцять відсотків.

З огляду на це Партія регіонів вимагає введення мораторію на приватизацію, поки не буде затверджено нову програму, яка, за словами Віктора Януковича, враховуватиме умови вступу до СОТ. Крім того, народні депутати від Партії регіонів також внесли 20 законопроектів на виконання своїх передвиборних обіцянок, зокрема, про допомогу малозабезпеченим сім’ям, своєчасну виплату зарплат, про будівництво житла для молоді та соціальні гарантії для медиків.

Стосовно сьогоднішнього з’їзду в Сєверодонецьку, він заявив: «Звинувачення у сепаратизмі — не більше, ніж провокації, оскільки в Сєверодонецьку зберуться депутати всіх рівнів. Це буде щира і відкрита дискусія.