Учора у великому залі Харківського міськвиконкому відбувся перший земельний аукціон. Він транслювався по двох каналах місцевого ТБ. З привітальним словом і побажанням успішної роботи до всіх учасників звернувся Харківський міський голова Михайло Добкін. Треба сказати відразу, що земельні ділянки, виставлені на відкриті торги зі стартовими цінами в один, два мільйони, зростали в ціні в кілька разів. За ділянку, наприклад, для будівництва багаторівневого паркінгу навіть не в центральних міських кварталах покупці викладали більше восьми мільйонів. За ділянку для будівництва багатофункціонального центру в лісопарковій зоні на момент передачі цього повідомлення в редакцію покупці платили не 12 мільйонів, а майже 30. За найприблизнішими підрахунками, за день міська скарбниця поповнилася майже на 60 мільйонів гривень.

Однак під час аукціону в будинок Харківського міськвиконкому ввійшли судові виконавці і співробітники МВС, які не пред’явили документів і відмовилися назвати себе. Міська влада розцінила ці дії як силове захоплення будинку.

Це силовий тиск міська влада пов’язує з ім’ям голови облдержадміністрації Харківської області Арсена Авакова. Саме ту ділянку, що раніше даром дісталася фірмі, яку пов’язують з його ім’ям, було продано за найвищою ціною.

Влада Харкова має намір офіційно звернутися до прокуратури Харківської області, МВС, в інші органи влади з заявами про неприпустимість таких дій і вимагати покарати винних.

Харків.