Учора робоча група, яка розробляла документ для розблокування законотворчої діяльності парламентаріїв, підготувала свої пропозиції. Щоправда, компроміс шукали доволі напружено. Особливо щодо проекту постанов, які стосуються листа на адресу Генсека НАТО про приєднання до Плану дій щодо членства у Північноатлантичному альянсі, підписаного Президентом, Головою Верховної Ради та Прем’єр-міністром.

Опозиція протягом тижня не тільки доводила свою думку щодо ПДЧ до європейських парламентаріїв, а й готувалася до другого з’їзду депутатів усіх рівнів, який сьогодні має відбутися у Сєверодонецьку Луганської області. Довкола цієї події зламано чимало списів. Особливо з огляду на заявлені теми, які обговорюватимуться на форумі. Хоча його ініціатори стверджують, що планують обговорити найболючіші проблеми внутрішньополітичного життя. Зокрема, проблеми розвитку місцевого самоврядування, а також порушення прав російськомовного населення країни.

Не все спокійно і у лавах коаліції. Зокрема, в партії Народний союз «Наша Україна». Ще два чиновники високого рівня заявили про свій вихід із НСНУ — голови Дніпропетровської та Херсонської облдержадміністрацій Віктор Бондар та Борис Сіленков. А політрада партії минулого понеділка дала негативну оцінку діям їхніх попередників — шести членів партії, які першими покинули її лави.

Політики і аналітики намагаються зрозуміти, що відбувається у пропрезидентській силі, але однозначного висновку не роблять. Більшість із них сходяться на думці, що у такий спосіб команда Віктора Ющенка розпочала підготовку до президентських виборів 2010 року, щоб розширити можливості для маневру. Проте не скидають з рахунку і можливості переформатування коаліції, а отже, і відставки Юлії Тимошенко з посади Прем’єр-міністра країни. Дехто навіть прогнозує, що це може статися вже наприкінці березня.