Керівники молодіжних громадських організацій Тернополя «Файне місто», «Фонд добрих людей» та фізкультурно-спортивний клуб «Спорт-клас» прозвітували перед громадськістю про свою роботу торік і розповіли про проекти, над якими працюватимуть цьогоріч.

— «Файне місто» реалізувало 13 масштабних проектів, — повідомив у Тернопільському прес-клубі керівник організації і студентський президент України Василь Томчишин. — Це «Студентська республіка», «Зроби Україну чистою», «Студентська доба», мистецький фестиваль «Дій!», «Щасливе дитинство», «Подаруй посмішку», «Механізми ефективного розвитку», «Інтелектуальна битва університетів», «Я — волонтер» тощо. На початку цього року стартувала «Школа молодого реформатора», у якій 30 юнаків та дівчат проходять стажування у міській раді та її підрозділах.
Зрештою, діяльність цієї організації реклами не потребує. Мешканці обласного центру знають про неї та її добрі справи. Кожного року з настанням весни молоді активісти збирають тисячі мішків зі сміттям у парках міста, на набережній та пляжах ставка. Нещодавно вони організували збір медикаментів для учасників АТО. Також популярна у дітей літня школа «Дивосвіт», яку організовує «Спорт-клас». За словами керівника організації Лілі Проць, торік їм вдалося оздоровити 40 дітей із малозабезпечених сімей, цього року планують організувати активний відпочинок для ста дітлахів.
«Фонд добрих людей» протягом двох останніх років зібрав понад два мільйони гривень для майже 230 онкохворих дітей. Має свої підрозділи у багатьох містах країни. Однак керівників фонду турбує, що останнім часом під брендом «добрих людей» активізувалися псевдоволонтери.
Водночас молодіжні лідери сподіваються, що їхню естафету прозорості та публічності підтримають не лише інші громадські організацій, а й органи місцевого самоврядування. Люди повинні знати, на які цілі йдуть зібрані податки, благодійні внески, пожертви. Довіра до них після цього зросте.

Тернопільська область.

На знімку: звітують лідери молодіжних організацій.

Фото автора.