Поет Леонід Ямковий випустив ще три книжки із серії «Чорний кіт і білий кіт». 2003 року видавництво «Веселка» надрукувало першу книгу. Теплі вірші для дошкільнят розповідали про двох братів-котів, котрі постійно дошкуляють своїй хазяйці, утворюючи в хаті безлад.

Та на цьому пригоди котів-близнюків не скінчилися. Цього року видавництво «Преса України» продовжило веселу серію. Добра іронія, з якою пише автор свої вірші, не може залишити байдужим до тієї катавасії навіть дорослого читача. А що казати про дітей! Тим паче що для дошкільнят у нас пишуть рідко.

У другому випуску книги «Чорний кіт і білий кіт» коти-бешкетники захотіли полетіти у космос. Із пилососа та каструль зробили зореліт і почали тренуватися. Замість тренажера-центрифуги в них — пральна машина!

Цікаво, що котів побільшало. Так, третя книга серіалу знайомить читачів з маленькою сестричкою Чорного і Білого котів. Тепер брати забули про свої вибрики і виховують сестру. Гуляють з нею, оберігають від собак, навчають не смітити та довго не сидіти біля телевізора. У четвертій книзі всі троє їдуть на село. Брати-коти знайомлять міську Кицю з коровою:

— Що воно таке здорове

Ходить там отим кутком?

— А то діжка з молоком,

називається — КОРОВА!

Прикрашені книги кольоровими ілюстраціями Лариси Гончарової. Власне, без ілюстрацій ці вірші важко уявити, тут картинка доповнюється віршем і навпаки.

У планах Леоніда Ямкового, який називає себе найвеселішим дитячим поетом України, — продовження котячої теми. Він порадує малят завершенням котячого серіалу книгою «101 бувальщина з життя близнюків».