Від серця до серця

Студентська рада Полтавського університету споживчої кооперації (ПУСК) заснована у вересні 2004 року, а вже в грудні 2005-го її зареєстрували як громадську організацію «Рада студентів і аспірантів Полтавського університету споживчої кооперації України».

Члени студентського самоврядування, зокрема, дбають про культурний та духовний розвиток студентства, пропагуючи здоровий спосіб життя.

Так, на базі ПУСК була організована загальноміська акція «Життя без алкоголю», в якій взяли участь студенти й інших ВНЗ. Проводилася безплатна дегустація безалкогольних напоїв, транслювалися відеофільми про шкоду алкоголю, читалися лекції.

З ініціативи студради проведено молодіжний фестиваль «Вулична культура». У спортивній частині взяли активну участь велери, ролери, скейтери, а в музичній — гурти Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської областей.

Студентська рада веде набір студентів на закордонне стажування, сприяє працевлаштуванню, займається благодійністю.

Скажімо, два роки проводиться акція «Від серця до серця» в Новосанжарському будинку-інтернаті. Студентська народна театральна студія «Рандеву» регулярно презентує цікаві вистави.

Щовесни активізує свою роботу туристичний сектор. Студенти мають можливість удосконалювати навички в спортивному орієнтуванні та змістовно проводити час у мандрівках.

Вочевидь, не випадково Рада студентів і аспірантів ПУСК визнана однією з найкращих серед студентських самоуправлінь вітчизняних ВНЗ.

Причина неуспішності — батьки

Відповідно до результатів дослідження, підлітки, які схильні до пасивного куріння вдома, гірше вчаться за ровесників.

За словами доктора Бредлі Коллінза, директора дослідницької клініки при університеті Темпл в Токіо, ці дослідження спрямовані на виявлення взаємозв’язку між пасивним курінням і неуспішністю в школі.

З урахуванням додаткових чинників, таких як соціально-економічний статус і активна залежність від куріння, група вчених встановила, що для дітей у віці від 16 до 18 років, батьки яких палять, здатність успішного проходження різних навчальних тестів знижується на 30 відсотків.

Своя — серед своїх!

Торік я приїхала до Києва з Австралії, де п’ять років навчалася в англомовному коледжі. Друзі порадили звернутися до гімназії й розповіли, що там працюють висококваліфіковані вчителі, створено сприятливу атмосферу для поглибленого вивчення точних наук та іноземних мов.

Уперше завітавши до класу, дуже хвилювалася: як мене сприймуть? Та всі хвилювання виявились даремними!

Однокласники допомагали мені адаптуватись. Завдяки класному керівникові я відчула дружню атмосферу.

Спасибі вам, ви найкращі!