Досвідом поділяться бельгійці

Футбол. 2—3 березня Україну відвідає делегація фахівців і підприємців із Бельгії на чолі з міністром закордонних справ цього королівства Карелом де Гугтом.

Головна мета візиту — ознайомлення української сторони з бельгійським досвідом у контексті підготовки до проведення в Україні чемпіонату Євро-2012. Про це повідомив на брифінгу в Міністерстві закордонних справ керівник прес-служби, офіційний представник МЗС Василь Кирилич.

За його словами, у рамках візиту запланована зустріч Карела де Гугта з міністром закордонних справ України Володимиром Огризком. Окрім того, програмою візиту передбачена зустріч бельгійської делегації з представниками Федерації футболу України й Агентства з підготовки Євро-2012, а також проведення семінару з метою обговорення організаційних аспектів проведення чемпіонату.

Залізницю будуватимуть японці

Міністр транспорту і зв’язку України Йосип Вінський обговорив із представниками японської компанії «Іточу Корпорейшн» будівництво залізничного сполучення між аеропортом «Бориспіль» і Києвом.

Як повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв’язку, заступник генерального менеджера департаменту енергетичних промислових проектів компанії «Іточу Корпорейшн» пан Гірано заявив, що японська компанія зацікавлена в реалізації проектів транспортної інфраструктури в Україні й насамперед у будівництві гілки між Києвом і аеропортом «Бориспіль».

Цікавих проектів сім. Найактуальнішим є все-таки проект залізничного сполучення між Києвом і аеропортом «Бориспіль», — відзначив заступник генерального менеджера департаменту енергетичних промислових проектів «Іtochu».

Пан Вінський у свою чергу повідомив, що відповідно до перебудови інфраструктури в Україні передбачається створення лінії сполучення між Києвом і «Борисполем». «Тепер розробляється проект серйозної реконструкції аеропорту «Бориспіль». Найближчим часом завершать роботи на будівництві вокзалу «Дарниця». Тому, безумовно, такий проект для нас надзвичайно цікавий. Тим паче якщо він базуватиметься на нових підходах і нових технологіях», — відзначив міністр. За його словами, орієнтовний термін реалізації цього проекту — до проведення Євро-2012.

Експерти України та Японії планують найближчим часом провести предметнішу зустріч з обговоренням конкретних пропозицій. Зокрема, технічних аспектів, фінансових витрат, терміну реалізації проекту.