Сьогодні робоча група з напрацювання документа для розблокування роботи Верховної Ради обговорюватиме «конкретний механізм»: які і скільки постанов щодо НАТО голосуватимуть у сесійній залі. Про це «Голосу України» повідомив народний депутат Микола Томенко. «Натовські питання», за його словами, —найконфліктніші й найскладніші.

Розглядатимуть два варіанти: виноситимуть одну постанову і — більш реалістичний варіант — дві постанови: від коаліції й опозиції. Нині, нагадав народний депутат, опозиція внесла шість постанов, серед яких від Партії регіонів чотири. «Це, —зазначив Микола Томенко, — несерйозно. Тому вирішено: у четвер опозиція остаточно запропонує свій варіант». «НУ—НС» і БЮТ вже запропонували свій погоджений варіант. «Його можна назвати проектом постанови Яценюка або нормою коаліційної угоди, яку підписали 227 депутатів. Зокрема, зазначено: вступ до НАТО тільки за підсумками референдуму», — повідомив народний депутат.

«Наша відмінність від опозиції полягає в тому, що вони хочуть проводити референдум до розгляду питання стосовно приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО. А ми (БЮТ та «НУ—НС». — Ред.) — після того, як нас запросять до Північноатлантичного альянсу. Бо «натовське питання» може бути актуальним лише через п’ять-шість років», — додав парламентарій. Отже, за його словами, не виключено, що сьогодні робоча група може напрацювати дві постанови, які винесуть на погоджувальну раду.