Футбол. На динамівській базі в Кончі-Заспі відбулася прес-конференція за участю функціонерів, гравців клубу і його тренера Юрія Сьоміна.

— Як ви знаєте, 8—21 лютого ми перебували на зборі в Марбельї, де провели дуже важливий етап підготовки, — сказав він. — В Іспанії ми зіграли шість спарингів, у яких були задіяні всі футболісти. Вважаю, що навантаження були розподілені рівномірно, і всі мали добру ігрову практику. Тренери отримали інформацію про кожного виконавця.

Якщо говорити безпосередньо про контрольні матчі, то деякі нам удалися, деякі, на жаль, ні. Приміром, ми не дуже переконливо провели останній спаринг проти ірландського клубу «Богеміанс». Щоправда, потрібно враховувати, що ця гра припала на передостанній день іспанського збору, коли настрій у колективі був «валізовим». Утім, я вдячний хлопцям за виявлений характер. Програючи в ході поєдинку, змогли вирвати перемогу.

У Київ ми повернулися трохи раніше наміченого терміну. Насамперед через те, що мали встигнути акліматизуватися й звикнути до українських реалій. Матчі вітчизняного чемпіонату відбуватимуться, на жаль, не на таких ідеальних полях, як в Іспанії. 29 лютого ми зберемося на базі, а наступного вечора вилітаємо до Дніпропетровська.

— Либонь, ознайомлювальний процес закінчено, то вже можете назвати прізвища футболістів, з якими варто попрощатися?

— Скільки можна прощатися? Є група провідних гравців, які вийдуть на поле другого березня. Взагалі в обоймі в нас 16—18 чоловік, які становлять команду. Поки що всі працюють добре. Інша річ, якщо вони самі не захочуть залишатися в клубі...

— Попереду у вас зустріч з лідером чемпіонату України. Що можете сказати про Дніпро», котрий помітно підсилився?

— Я добре знаю Олега Протасова, який чудово виявив себе ще в Греції. «Дніпро» — гідний, сильний суперник і недаремно лідирує в чемпіонаті. До недільної гри ми готуємося дуже ґрунтовно й нікого не боїмося.

— Як розцінюєте шанси команди на чемпіонство? Хто вам може перешкодити домогтися цього?

— Перешкодити можуть і постараються це зробити всі суперники. Однак наші шанси на чемпіонство досить високі. Попри те, що календар маємо дуже складний.

— Цікаво, Юссуф і Михалик уже адаптувалися до гри в центрі оборони, де ви їх використовували останнім часом?

— Так, адже Юссуф здатний зіграти на будь-якій позиції, хіба що не... у воротах. А, може, й там зуміє.

— У центрі піврборони ви волієте використовувати футболістів, які здатні не тільки відбирати м’яча, а й віддати точну передачу...

— Мені хотілося, щоб під рукою були такі виконавці. На цій позиції у нас можуть зіграти Гіоане, Корреа і той самий Юссуф. У перспективі ми розраховуємо на Гармаша, Дедечка. До слова, на підході в нас дуже гарна група молодих футболістів.

— Чи підписані контракти з Хачеріді та Годзюром?

— Так. Однак ці ще молоді спортовці поки що не дотягують до основного складу, тому набиратимуться практики в «дублі».

...Після прес-конференції журналістів запросили на відкрите тренування, на якому предствники ЗМІ могли переконатися, що динамівці добре підготувалися до другої половини чемпіонату. До речі, матч у Дніпропетровську проти «Дніпра» 2 березня судитиме Андрій Шандор зі Львова.