Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на засіданні фракції «НУ—НС». Він повідомив, що під час зустрічей із опозицією стало очевидним: лише фракція комуністів не згодна йти на поступки. Водночас, зазначив глава парламенту, «НУ—НС» не треба переконувати в тому, що засідання парламенту слід відновляти. Але він наголосив, що категорично заперечує проти «імітації роботи», коли в Раді приймуть десять неістотних рішень для того, аби вважалося, що парламент працює. Щоб цього уникнути, на думку Арсенія Яценюка, у понеділок слід сісти за стіл переговорів, щоб лідери політичних партій підписали відповідну політичну угоду. До її тексту вже надійшли пропозиції від Партії регіонів та Блоку Литвина. Комуністична партія наполягає лише на єдиному шляху розв’язання конфлікту — проведення референдуму. Отож про їх участь у підписанні угоди поки що не йдеться.

У своїй промові лідер фракції «НУ—НС» В’ячеслав Кириленко наголосив, що зібралося чимало питань, які потребують негайного вирішення у стінах парламенту. Конфлікт щодо НАТО політик укотре назвав знаряддям опозиції в досягненні інших цілей. Очевидно, маючи на увазі чергові перевибори. Учасникам засідання фракції було роздано уже відомі п’ять постанов по НАТО. В’ячеслав Кириленко сказав, що практично дві з них повністю задовольняють «НУ—НС». Але члени фракції готові голосувати по всіх проектах у порядку їх надходження. Він нагадав, що на раді коаліції ухвалено перелік законопроектів, які слід першочергово розглянути у Верховній Раді. Серед них — дев’ять президентських документів. Вони стосуються скасування депутатських недоторканності, пільг і повноважень, а також ухвалення закону про Кабінет Міністрів, про місцеві державні адміністрації, зміни до закону про місцеве самоврядування тощо. В’ячеслав Кириленко повідомив, що створена координаційна експертна група, до якої ввійшли керівники галузевих груп, лідери політичних сил та експерти, напрацювала перелік законопроектів. Він ще потребує остаточного погодження у фракції, однак В. Кириленко наголосив: «Це ті речі, заради яких нам варто вести парламентську діяльність, бо тут і судова реформа, і реформа податкового законодавства, законопроект про єдиний соціальний внесок, зміни до земельного законодавства. Ми готові до цієї роботи».

Для того, щоб розпочати роботу Верховної Ради, на думку лідера «НУ—НС», необхідно, щоб усі депутати зрозуміли: їхні декларовані цілі та щоденна діяльність мають збігатися.

На засіданні фракції БЮТ були менш оптимістичні настрої. Практично кожен, хто брав слово, висловлював побоювання, що опозиція погодиться розблокувати трибуну лише на короткий період, щоб підтвердити дієздатність парламенту. З таким поворотом подій у БЮТ категорично не згодні. Тут говорили, що краще взагалі не розблоковувати трибуну протягом місяця, ніж іти на такі «абсурдні компроміси». Українське суспільство нині потребує системної роботи Верховної Ради, адже не вирішено низку важливих соціальних питань. Зокрема, бютівці хочуть першочергово розглянути законопроекти про прожитковий мінімум, медичне забезпечення, пенсійну реформу, надання престижності шахтарській праці тощо. Але готові до компромісу. Приміром, стосовно закону про опозицію. У своєму виступі лідер БЮТ Іван Кириленко сказав, що покладає великі сподівання на прозорість нинішнього переговорного процесу. Він вважає, що це дійовіше, ніж зібрання за зачиненими дверима. На переконання політичного лідера, «круглий стіл», призначений на понеділок, «покаже, хто є хто».

Водночас представники БЮТ висловлювали занепокоєння тим, що з партії «Наша Україна» вийшли окремі політики. На їхню думку, це створює загрозу коаліції. Однак, зі слів Івана Кириленка, БЮТ однозначно виступає за розблокування роботи парламенту. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк підкреслив, що на переговорах, які відбудуться в понеділок, не йтиметься про тимчасове розблокування трибуни. Він сказав, що буде ухвалено чіткий календарний план роботи, за який мають проголосувати понад 400 народних обранців. Парламентський голова також запевнив, що він більше не заходитиме до заблокованої сесійної зали. «Клоунада і звіринець закінчилися», — пообіцяв він.

На брифінгу після закінчення засідань обох фракцій більшості Арсеній Яценюк повідомив, що не перебільшує значення запропонованої ним політичної угоди, яку, очікується, підпишуть у понеділок. Жодних гарантій того, що парламентська криза не повториться, нині ніхто дати не може, сказав він. Однак це реальний вихід із ситуації, що склалася. І його готові підтримати чотири фракції. Три з них на той час уже подали свої пропозиції до угоди про розблокування роботи парламенту. «НУ—НС» мала зробити це до кінця п’ятниці. Відтак Арсеній Яценюк пообіцяв у суботу попрацювати над текстом документа. А в неділю роздати його керівникам політичних партій. Отже, на початку наступного тижня угоду можна буде укласти і вже 4 березня відновити роботу Верховної Ради.