Президія партії Народний Союз «Наша Україна» висловила офіційну позицію стосовно виходу з партії семи її членів — глави секретаріату Президента Віктора Балоги, його заступника Романа Безсмертного та народних депутатів Михайла Полянчича, Ігоря Кріля, Віктора Тополова, Оксани Білозір і Василя Петьовки.

У заяві, підписаній головою НС «НУ» В’ячеславом Кириленком, зазначається, що кожен політик має право вільно вийти з будь-якої партії й обрати інший шлях самореалізації, однак відповідальні політики чесно інформують суспільство про причини і цілі своїх дій. «Цілком очевидно, що приводи, подані нашими колишніми колегами як підстави виходу з партії, є надуманими», — вважає президія партії. А до того ж «заявляти про вихід з партії, почесним головою якої є Президент України, обґрунтовуючи це бажанням підтримати Президента, не тільки аморально, а й абсурдно», бо «цілком очевидно, що такими діями наші колишні однопартійці свідомо чи несвідомо шкодять і Президенту Ющенку, і найбільшій політичній силі, на яку Президент спирається в парламенті та суспільстві», — йдеться у заяві.

Окрім того, президія НС «НУ» відкидає звинувачення у недемократичності партійного життя, «особливо якщо з ними виступають люди, які не лише давно не беруть участь у роботі керівних органів партії, а й місяцями навіть не бувають в її офісі». «Наша Україна» наголошує, що була й залишається «партією Президента Ющенка», яка працюватиме для забезпечення єдності демократичної коаліції й реалізації зобов’язань, які підтримав український народ, обираючи Президента Ющенка і нинішній склад парламенту. Президія також зазначає, що, вийшовши з партії, п’ятеро народних депутатів залишаються членами фракції блоку «Наша Україна—Народна самооборона», а тому мають виконувати волю виборців, коаліційну угоду і рішення фракції, або добровільно скласти депутатські мандати.