Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом розбійного нападу двох депутатів однієї із фракцій Київради на громадянина Г.

Про це, за повідомленням агентства «Інтерфакс-Україна», сповістили в прес-службі ГПУ в середу. Справу порушено 18 лютого і передано в прокуратуру Києва для проведення подальших слідчих дій. Разом з тим у Генпрокуратурі не уточнили, коли стався інцидент та імена фігурантів.

Водночас, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на «Українську правду», за словами члена фракції БЮТ Святослава Олійника, кримінальну справу порушено за фактом розбійного нападу на громадянина Івана Гранцева, в якому брали участь зять Леоніда Черновецького В’ячеслав Супруненко і лідер фракції Блоку Черновецького в Київраді Денис Комарницький.

За словами С. Олійника, «точно встановлено, що цей розбійний напад було вчинено два роки тому за попередньою змовою групою осіб, куди входили В. Супруненко, Д. Комарницький, а також ще кілька людей».

С. Олійник зазначив, що обидві високопоставлені особи безпосередньо брали участь у нападі, метою якого було заволодіння документами І. Гранцева, котрий займався адвокатською діяльністю.

Як повідомляло «Інтерфакс-Україна», напад на одного із партнерів юридичної компанії «Корпоративні технології», адвоката І. Гранцева скоєно 2 вересня 2005 року в приміщенні Київського міського бюро технічної інвентаризації. «Троє нападників, серед яких І. Гранцев упізнав депутата Київської міської ради В’ячеслава Супруненка, з метою заволодіння документами, що їх адвокат приніс із собою для подання у БТІ, завдали І. Гранцеву тілесних ушкоджень, відібрали портфель із судовими документами, телефон та інші особисті речі. Після нападу самого адвоката в машині швидкої допомоги, закривавленого, доставили до лікарні», — розповів тоді партнер юридичної компанії «Корпоративні технології» Володимир Макар.

У той же час, за повідомленням прес-служби Київради, лідер фракції Блоку Черновецького Д. Комарницький назвав безглуздими й абсурдними звинувачення на свою адресу щодо, нібито, нападу на громадянина Гранцева з метою заволодіння деякими документами. За його словами, в інформації, що з’явилася, про його роль у цій справі все перевернуто з ніг на голову. «З громадянином Гранцевим я мав справу як юрист. Тоді я представляв інтереси АТЗТ «Книга», за заявою якого прокуратурою було порушено кримінальну справу саме проти Гранцева і його спільників. І цю справу не закрито досі».

Народний депутат С. Олійник під час розмови з нашим кореспондентом повідомив, що вчора за вказівкою керівництва Генпрокуратури було зірвано слідчі дії у кримінальній справі стосовно Супруненка—Комарницького. За його словами, не давши провести жодні слідчі дії, Генеральна прокуратура вилучила кримінальну справу у слідчого київської прокуратури, до якого ця справа надійшла у провадження в середу.

Таке миттєве вилучення справи може свідчити тільки про позазаконне втручання у хід слідства, яке має ознаки корупції. «Оскільки таке втручання відбувається за прямою вказівкою Генерального прокурора України Медведька, я хочу попередити його — від імені політичної сили, яку представляю, що будь-які незаконні дії з його боку матимуть належне реагування: починаючи від звернення до інших правоохоронних органів з вимогою провести розслідування і закінчуючи розглядом питання в парламенті», — заявив народний депутат. Він також попередив, що у разі перешкоджання розслідуванню цієї справи БЮТ закликатиме всі демократичні сили Києва до безстрокового пікетування Генпрокуратури та заблокує Генпрокурора в приміщенні, доки він не забезпечить розслідування цієї справи.