Лютневі морози в Севастополі загострили і без того досить прохолодні відносини двох гілок міської влади. І хоча на порядок денний позачергової сесії міськради було винесено лише питання про ситуацію, що склалася із забезпеченням населення міста Севастополя тепловою енергією і газом у лютому 2008 року, про що насправді говоритимуть депутати, можна було досить легко здогадатися за змістом гасел, з якими заздалегідь під будівлі міськради і міськдержадміністрації прийшли дві нечисленні й, хоч як це дивно, рівні за кількістю групи опонентів.

Ті, хто пікетував вхід до міськради, позначивши свої політичні симпатії прапорами КПУ і Соцпартії, закликали депутатів суворо покарати голову Севастопольської міської держадміністрації (СМДА) Сергія Куніцина і його команду аж до звільнення, а опоненти, які розташувалися через вулицю та обходилися без партійної ідентифікації, вимагали не заважати і дати йому спокійно працювати.

У розданому перед початком пленарного засідання проекті рішення положення «із забезпеченням населення міста Севастополя тепловою енергією і газом» було позначено терміном «катастрофічне», внаслідок чого «більш як 400 будинків і більш як 2000 квартир залишилося без опалення», перестало працювати багато шкіл, дитячих садків, комунальних підприємств, котрі забезпечують життєдіяльність міста.

Визнавши своїм рішенням роботу СМДА незадовільною, севастопольські депутати запропонували Кабміну і секретаріату Президента звільнити першого заступника голови СМДА Володимира Казаріна «у зв’язку із незадовільним виконанням покладених на місцеві державні адміністрації повноважень».

Крім того, Президентові рекомендовано «розглянути питання про можливість подальшого перебування Куніцина С. В. на посаді голови Севастопольської міської державної адміністрації у зв’язку з його тяжкою хворобою, що вкрай негативно відбивається на питаннях керування містом Севастополем».

Сам С. Куніцин, коментуючи ці рішення, заявив що «в депутатському корпусі превалюють сьогодні настрої не конструктивної роботи, а політичної доцільності». Він вважає, що рішення позачергової сесії міськради значною мірою заполітизоване і пов’язане з підготовкою, про всяк випадок, до чергових позачергових виборів. Що стосується ситуації з газом, то, за його словами, вона хоч і складна, але не порівнянна з тим, що було в 2004 і 2005 роках: місто готове до вироблення і подачі тепла, погашено всі борги минулих років, у бюджеті вчасно закладено кошти на оплату газу. «Севастополь —єдиний регіон, якому виділили ліміти. Крім того — їх тричі за тиждень збільшили», — завив він. У зв’язку з цим за дорученням глави виконавчої влади буде піддано аналізу роботу ВАТ «Севастопольгаз», МКП «Севтеплоенерго», управління ЖКГ і всіх інших підприємств, підрозділів і служб, відповідальних за тепло-та газопостачання регіону. А результат аналізу буде покладено в основу оргвисновків стосовно відповідних керівників, пообіцяв С. Куніцин.

Севастополь.

На знімку: на протилежних сторонах вулиці ім. Леніна — гасла протилежного змісту.

Фото автора.