Хмельницький

Можновладці сподіваються побороти черги вкладників комп’ютерами

Щоб поліпшити роботу відділення Ощадбанку в Кам’янці-Подільському, де нині стоять безкінечні черги вкладників, депутати міської ради передали працівникам установи три комп’ютери. Виконком прийняв рішення виділити ще 10 комп’ютерів та іншу оргтехніку.

За словами першого заступника міського голови Сергія Бабія, під час виплат у Кам’янці-Подільському виявлено чимало недоліків, є багато скарг від громадян. Для здоров’я літніх людей стояння за тисячею гривень обертається на справжнє випробування. Багатьом стає зле в чергах. Доводиться викликати «швидку». Люди нарікають також на введення талонів, на що не давали жодного розпорядження згори. Були збої з комп’ютерною технікою.

Керівники міста сподіваються, що виділена техніка дасть можливість відділенням працювати краще.

Віра ШПИЛЬОВА.

Вагон-холодильник для людей

30 грудня 2007 року о 12.57 я з товаришем і його дружиною в Києві сіли в потяг, який прямував з Харкова до Ужгорода. Зайшли в десятий вагон, зайняли свої місця, не підозрюючи про те, що чекає на нас попереду.

Поїзд рушив, і через деякий час помітили, що у вагоні стає дедалі холодніше й з віконних рам проривається проморожене повітря.

Ми звернулися до провідниці, щоб з’ясувати, чому так холодно. Вона відповіла, що на наш вагон для опалення виділили лише шість відер вугілля, яке практично не горить, отож тепліше не буде, а рами не утеплені, тому що поїзд подали за годину до відправлення.

Тому ми пішли шукати справедливості до начальниці поїзда. Благо, вона перебувала в сусідньому вагоні. З її слів і слів провідниці нашого вагона, винуватцем усього цього є начальник ВЧ-1 і всі претензії до нього: мовляв, які він виділив вагони, в таких ми вас і веземо.

На запитання чому ви прийняли вагони, призначені для літньої експлуатації, відповідь була такою: пункт перший — начальник завжди правий, пункт другий — якщо начальник не правий, дивися пункт перший.

Люди так і їхали у верхньому одязі й у рукавичках, пили чай, щоб хоч якось зігрітися. У нашому вагоні було принаймні п’ятеро дітей. Як було їм?

Ми попросили у провідниці ковдру й закрили нею вікно, щоб менше дуло.

Поїзд прибув уранці за розкладом на станцію Воловець. А про вагон-холодильник досі забути не можу...

Юрій КЛЕЦЬ,пасажир поїзда Харків—Ужгород.