ЛУГАНЩИНА

Прискорювач для посівної

Є передумови думати, що на Луганщині площі під ранніми зерновими буде засіяно вчасно. Підстави для таких заяв також є: на сівбі буде задіяно 37 широкозахватних посівних комплексів, які дадуть змогу засівати по 5—6 тисяч гектарів за один робочий день. Сьогодні до польових робіт підготовлено 86 відсотків тракторів, 94 відсотки ґрунтообробної техніки. На період проведення весняно-польових робіт з ВАТ «Лисичанськнафтопродукт» укладено прямі договори на поставку пільгового палива для сільгоспвиробників області.

Алла АНТІПОВА.

ЗАКАРПАТТЯ

Запрограмували мільярди

Два мільярди гривень розпорядилася виділити Закарпатська облдержадміністрація на виконання Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року. Спрямована вона на збереження сільських населених пунктів та забезпечення їх об’єктами соціальної інфраструктури, підвищення рівня зайнятості населення та його доходів, формування аграрного ринку. Особливу увагу буде надано розвитку транспортного сполучення та зв’язку, торгівлі, житлового будівництва, освіти, медичного обслуговування, закладів культури, створенню умов для заохочення молоді до роботи та проживання у сільській місцевості.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Хліб подорожчав на 15 відсотків

Нову ціну оголосив Хмельницький хлібокомбінат. Буханець житнього і пшеничного коштуватиме 2,15 гривні, батон — 1,87 грн. За останні три місяці це вже друге підвищення. До цього змушує здорожчання газу, пального, олії та борошна. До того ж підприємство запланувало серйозну реконструкцію, котра б дозволила сертифікувати виробництво за всіма стандартами, що вимагає СОТ. Та, як запевняють хмельницькі хлібопекарі, їхній хліб все одно найдешевший, хоча зпрогнозувати подальшу цінову політику виробничники не беруться. Усе залежатиме від ринку сировини та енергоносіїв.

Ірина КОЗАК.

ЖИТОМИР

А проїзд — на чверть

Від сьогодні в Житомирі за проїзд у міському транспорті треба платити на чверть більше. Квиток у трамваї і тролейбусі подорожчав з 60 до 75 копійок, а водієві маршрутки треба передавати вже не гривню, а на 25 копійок більше. Одноденний квиток на електротранспорт відтепер коштує 2 гривні 50 копійок, а місячний — 60 гривень для звичайних громадян, 30 грн. — для студентів і 15 гривень для учнів. Рішенням міськвиконкому не задоволені ні пасажири, ні транспортники. Останні кажуть, що підвищення все одно не компенсує фактичних затрат.

Олексій КАВУН.