Турнірна хроніка

Баскетбол. Кубок УЛЄБ. 1/16 фіналу. Перші матчі. 19 лютого.

«Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Задар» (Хорватія). 82:80. Найрезультативнішим у складі господарів став Бьюфорд, який набрав 20 очок. На рахунку Арчібальда — 17. Гра у відповідь відбудеться 26 лютого у Загребі.

«Телендус» (Бельгія, Остенде) — «Київ» (Україна). 61:65 (19:25, 16:6, 16:11, 10:23). 15 очок у у переможців набрав Джеттер. 12 очок на рахунку Маркоішвілі та 11 — Маравича.

Кубок Європи ФІБА. 1/4 фіналу. Перший матч. 19 лютого. АЕЛ (Кіпр) — «Хімік» (Україна, Южний). 70:65. По 14 очок у складі «Хіміка» набрали Братич та Келлі. 26 лютого суперники зустрінуться в Южному.

Хітцфельд визначився

Футбол. Відомий німецький тренер Оттмар Хітцфельд очолить збірну Швейцарії після закінчення Євро-2008. Угода розрахована на два роки і набере сили 1 липня. На даний момент Хітцфельд очолює мюнхенську «Баварію», яку залишить після завершення цього сезону. На посаді наставника швейцарської команди він змінить Кобі Куна, що очолював альпійську збірну з 2001 року.

Українці другі

Юніорська збірна України (U-19) з футболу посіла друге місце на представницькому турнірі Кубок Атлантики, що проходив на Канарських островах. У заключному матчі підопічні Олександра Лисенка перемогли господарів — 4:0. Дубль на рахунку Коноплянки, по разу відзначилися Мартинюк і Коншин. За підсумками трьох ігор перше місце посіли чинні чемпіони Європи іспанці.

Блохіну потрібен Левандовський?

ФК «Москва», котрий готується до сезону під керівництвом Олега Блохіна, хоче бачити у своїх лавах півоборонця «Шахтаря» і збірної Польщі Маріуша Левандовського. За даними видання Gazeta Wyborcza, сума відступних, котра влаштує донецький клуб, повинна бути не менше восьми мільйонів євро, тобто рекордною в історії польського футболу.

— Як нерідко трапляється в подібних ситуаціях, хтось намагається квапити хід подій, — сказав генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін. — Так, представники «Москви» з нами зв’язувалися й заявили про інтерес до Левандовського. Ми запропонували їм сформулювати конкретну пропозицію. Поки цього не відбулося, щось говорити про суму трансферу неможливо.