Довгі роки мешканці Єланецького району через відсутність центрального водогону були змушені самі завозити воду з свердловин. Утім, вона була аж ніяк не питна. І ось нарешті на території Єланецької селищної ради відкрито бювет потужністю два кубічні метри на годину. За добу установка дає можливість підготувати 40 кубічних метрів якісної питної води для населення за нормативної потреби 25 кубічних метрів.

Ця непересічна подія стала можлива завдяки зусиллям влади і громадськості району. Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації спрямувало на впровадження системи локальної очистки води в смт. Єланець 279,3 тисячі гривень. Водночас місцеві органи влади за участі громадян облаштували окрему електролінію, впорядкували прилеглу територію, будиночок очисної, поставили огорожу.

Відкриваючи бювет, голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша наголосив, що завдання органів виконавчої влади — зробити все, щоб такі установки були в кожному райцентрі. Адже це — турбота передусім про здоров’я людей.

Миколаївська область.