Український еквілібрист, випускник Київського естрадно-циркового коледжу Сергій Тимофеєв на ХХІХ міжнародному конкурсі молодих артистів цирку «Цирк завтрашнього дня» у столиці Франції здобув Золоту медаль та приз мера Парижа. Його вихователі — циркова династія Позднякових (педагог Наталія, режисер Сергій, декан факультету циркового мистецтва Юрій Поздняков, якого визнано кращим педагогом-жонглером світу) — вклали чимало зусиль та власного досвіду в цю перемогу.

За Тимофеєва раділи близькі та вихователі, але на батьківщині Сергієве золото не помітили.

— Київська циркова школа — одна з кращих у світі, — каже директор — художній керівник коледжу Олександр Чуніхін. — Наші випускники з успіхом виступають на престижних аренах світу. Та, на жаль, удома їх належно не поціновують. Тут у них немає такої перспективи, як там.

Нині цирковий коледж, навчальний заклад ІІ рівня акредитації, реорганізовується в Київську муніципальну академію естрадно-циркового мистецтва (ІV рівня). Це означає, що планка підготовки спеціалістів, яка і без того достатньо висока, стане ще вища. Тут здобуватимуть вищу освіту не лише артисти естради та цирку, а й продюсери, режисери, сценаристи циркових номерів.

На жаль, сьогодні вітчизняні циркові арени не дуже привабливі для обдарованих хлопців та дівчат. Здебільшого вони шукають заробітки по чужих світах. Але є надія, що український цирк поверне собі колишню славу, й Україна зверне увагу на свої таланти.