Біатлон. Остерсунд (Швеція). Чемпіонат світу. Жіноча збірна України (на знімку) фінішувала другою в естафеті 4 x 6 кілометрів. Срібні медалі для української команди вибороли Оксана Яковлєва, Віта Семеренко, Валентина Семеренко та Оксана Хвостенко. «Золото» виграла команда Німеччини, «бронзу» — Франції.

Першою на дистанцію вийшла Оксана Яковлєва, яка зуміла втримати перевагу і передала естафету четвертою Віті Семеренко. На другому відрізку Віта зуміла вдало відстрілятися на двох вогневих рубежах і підняти Україну на друге місце.

На третьому етапі Валя Семеренко припустилася двох промахів у стрільбі стоячи, але встигла передати естафету другою. На завершальному етапі за збірну України бігла дворазова бронзова призерка чемпіонату світу Оксана Хвостенко. Після невдалої стрільби німкені Вільгельм Хвостенко скоротила відставання від неї до 15 секунд, але вибороти «золото» так і не вдалося.

Варто додати, що українська команда показала найкращий результат в стрільбі, використавши лише чотири додаткових патрони.

Фото з сайту

Федерації біатлону України.