Голубий вогник прийшов минулої неділі в село Горобіївку Срібнянського району. Місцеві жителі двадцять років чекали цієї щасливої миті. Адже відтоді, як виникла ідея газифікувати село, а потім з’явився проект реалізації цього задуму, минули роки розчарувань, байдужості вищих інстанцій, купа проблем, бюрократична тяганина.

І ось нарешті перерізано червону стрічку! Народний депутат України Олег Ляшко та виконуюча обов’язки керівника виконавчої влади Срібнянського району Ніна Бондаренко запалюють газовий факел: з цієї миті у 85 будинків села пішов голубий вогник. А через деякий час його перевагами скористається ще півсотні родин Горобіївки. Мешканці села, сільський голова Валентина Панченко дуже дякували заступнику голови Комітету з питань бюджету О. Ляшку за наполегливість у відстоюванні їхніх інтересів.

— Мені приємно відзначити, — поділився начальник Прилуцького управління з газопостачання та газифікації Юрій Кеда, — що завдяки зусиллям народного депутата Олега Ляшка у Прилуцькому, Срібнянському районах чимало робиться стосовно газифікації населених пунктів. Він доклав багато зусиль, щоб лише у минулому році було виділено значні кошти для важливої справи. Досить сказати, що наше управління в Горобіївці проклало 11,5 кілометра розподільчих газопроводів та 3,5 кілометра підвідних газопроводів.

Загалом віддалений Срібнянський район дуже виграв минулого року від співпраці з представниками БЮТ. Енергійний помічник Олега Ляшка депутат райради Павло Кириченко, який очолює районну партійну організацію Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», не лише «підказує» народному депутату України найболючіші злободенні проблеми мешканців сіл, а й часто сам їх розв’язує як приватний підприємець. Так, зокрема, у віддалені хутори Васькове, Сьома Бригада він організував підвезення хліба. Кільком школам купив лазерні принтери, цифрові фотоапарати, музичні центри. У «складчину» з Олегом Валерійовичем за 10 тисяч гривень відновив роботу рентген-апарату в лікарні, за 5 тисяч гривень «запустив» водонасос у Срібному.

— Минулого року на газифікацію Срібнянського району, — каже О. Ляшко, — пішов майже мільйон гривень. Такого ще не було, щоб за короткий період, по суті, газифікували чотири села. А нам це вдалося зробити. Плани по цьому району дуже великі. На черзі газифікація Карпилівки, Сокиринець, Васьківців. Іванківці підключимо до газу в березні. Також у районі плануємо газифікувати п’ять ФАПів, дві школи.

О. Ляшко взяв під особистий контроль газифікацію віддалених сіл. Наполегливість, активність у цій справі, вміння «стикувати» інтереси всіх вищих інстанцій у південних районах спричинили стосовно нього відповідний позитивний резонанс. До Горобіївки, зокрема, приїхали «ходоки» з сусідніх районів, щоб вручити народному депутату України звернення про необхідність фінансування газифікації їхніх сіл. О. Ляшко пообіцяв ретельно розглянути ці пропозиції. Схоже, нові справи-проекти не дадуть йому відпочивати, зупинятися на досягнутому.

Чернігівська область.

На знімку: народний депутат України Олег Ляшко та виконуюча обов’язки керівника виконавчої влади Срібнянського району Ніна Бондаренко запалюють газовий факел.

Фото автора.