Партія регіонів ініціюватиме створення парламентської слідчої комісії за фактом нападу на народних депутатів і завдавання тілесних ушкоджень Нестору Шуфричу під час інциденту в клініці «Борис», що стався у п’ятницю ввечері. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів з посиланням на члена партії Валерія Бондика.

Наразі самі учасники інциденту коментують події по-різному.

Версія Нестора Шуфрича. «...Начальник СІЗО став виламувати бічні двері лікарні, а там було припарковано машину Лук’янова. Лук’янов тільки встиг залізти в неї з боку сидіння пасажира, як за наказом начальника СІЗО спецназівці підняли машину і почали кудись переносити, я їм сказав: «Що ви робите? Там же жива людина!», а вони несли машину прямо на мене». «Потім, зробивши пару кроків, вони взяли її і кинули, і колесом мені впустили на ногу. Я не втримався на ногах і відчув страшний біль, я почав їм щось кричати, після чого вони підняли машину, і мене відтягнули мої товариші».

Версія Владислава Лук’янова. «Стояла моя машина, її почали оточувати якісь люди, ніхто мені нічого не говорив, її почали розгойдувати, я спробував з неї вилізти, але двері були заблоковані. Тут я почув крик Нестора Івановича, побачив, що машину рухають по його нозі, потім бачив, що Шуфрич ледь свідомість не втратив. Чому вони це робили, я поняття не маю».

У свою чергу, начальник СІЗО-13 Олександр Балдук заявляє, що парламентарії «чинили перешкоди співробітникам ізолятора, яким доручалося забрати Рудьковського з клініки». За його словами, він «попередив Шуфрича, що такі дії рівнозначні захопленню заручника. Якби йшлося про простих смертних, а не народних депутатів, — правомірно було застосувати зброю». До того ж сам Микола Миколайович не заперечував проти того, щоб залишити клініку, — стверджує Олександр Балдук.

«Однак на першому поверсі Шуфрич блокував центральний вихід. А біля запасного зупинилися дві машини, одна з яких — депутата Лук’янова. Вони не давали під’їхати автомобілю «Бориса», на якому потрібно було відвозити Рудьковського. Лук’янов, не виходячи із салону, відмовлявся їхати, і за моєю командою наші співробітники почали штовхати його машину назад-вперед, щоб зрушити з місця», — зауважив начальник СІЗО. Він стверджує також, що автомобіль ніхто не піднімав. «Біля передніх коліс виник Шуфрич, хотів її зупинити, машина смикнулася і наїхала йому на ногу...», — розповів Олександр Балдук.