Факт є фактом: народний депутат України Олег Ляшко (фракція БЮТ) сьогодні став одним із найактивніших політиків, котрий займається вирішенням проблем чернігівського регіону впритул, щоденно. Практично щотижня він старається розв’язати злободенні питання, які найбільше хвилюють місцевий люд. Ще одне підтвердженням цьому — четверговий його приїзд на Придесення.

У Бахмацьку центральну районну лікарню Олег Валерійович привіз набір медичного обладнання для лапароскопічного обстеження внутрішніх органів.

— Це дуже дорогоцінний подарунок для наших хірургів, для всього населення, — прокоментував цю подію головний лікар ЦРЛ Валентин Даниленко. — Адже можливості виявлення хвороб значно зросли. Апаратура коштує 78 тисяч гривень. Вона тепер надійно озброїть лікарів передовим методом діагностування, яке сприятиме поліпшенню медобслуговування в районі.

Медики вдячні О. Ляшку і за привезений у минулому році апарат ультразвукового обстеження вагітних. Зворушила медперсонал і турбота Олега Валерійовича про покинуту дитину, про яку він дізнався випадково. Народний депутат України купив за власні кошти для обігріву палати, в якій перебувало маля, калорифер, а також дитяче харчування, іграшки.

Під час зустрічі депутата з колективом лікарні, головою райдержадміністрації Миколою Булахом, головою райради Володимиром Сорокою обговорювали подальші перспективи оснащення центральної районної лікарні новою медтехнікою, продовження ремонту приміщення. На всі ці питання О. Ляшко вже готує конкретну програму взаємодії з місцевою владою та органами самоврядування. Лікарі з болем говорили представнику Верховної Ради, заступнику голови Комітету з питань бюджету про «тендерний терор» в Україні, коли діяльність медпрацівників паралізується, заходить у глухий кут від безглуздих тендерних процедур. Як запевнив народний депутат України, незабаром це питання буде розв’язано в інтересах трудових колективів бюджетних закладів як законодавцями, так і урядом.

Ще одну приємну місію виконав О. Ляшко цього дня. В селі Кропивне він вручив ключі від купленого будинку матері сімох дітей Марії Сабадиш. Минулого року, перебуваючи у цьому населеному пункті, народний депутат дізнався про те, що внаслідок певних життєвих обставин жінка опинилася у скрутному становищі, без власного помешкання. Завдяки його турботі, персональному контролю були вишукані кошти для купівлі трикімнатного будинку. Для багатодітної родини Олег Ляшко привіз газову плиту. Він пообіцяв взяти під контроль і вирішення інших проблем цієї сім’ї.

У Будинку культури відбулася цікава і змістовна розмова законодавця з місцевими жителями. Як з’ясувалося в ході обговорення, Олег Ляшко — єдиний з партійців, хто після виборів з’явився тут не з агітаційними намірами, а зайнявся вирішенням конкретних справ. Чимало мешканців звернулися до нього з конкретними заявами, проханнями. Найпекучіша проблема селян — низька закупівельна вартість молока. Педагоги незадоволені «тендерним» освоєнням бюджетних коштів на водогін, який не функціонує. Все це теж стане предметом подальших розслідувань та дій народного депутата.

Чернігівська область.

На знімку: народний депутат України Олег Ляшко вручає головному лікарю Бахмацької ЦРЛ Валентину Даниленку документацію на нову медтехніку.