Останніми у боротьбу на чемпіонаті вступили команди групи Н. Спочатку зустрілися Бельгія й Алжир. Тайми вийшли зовсім різними: до перерви «Червоні дияволи» ніяк не підтверджували статус фаворита квартету й відзначилися лише ударами здалеку Акселя Вітселя і моментом Насера Чадлі під завісу першої 45-хвилинки.
Алжир діяв другим номером і при цьому досить регулярно вибирався у контратаки. Одна з них завершилася на 25-й хвилині заробленим Софіаном Фегулі пенальті, який сам потерпілий і реалізував. Цим голом «Лиси пустелі» перервали свою чорну серію, протягом якої ніяк не могли відзначитися на чемпіонатах світу.
А от у другому таймі Марк Вільмотс досить швидко використав усі свої заміни, і саме вони докорінно змінили гру бельгійської команди. Дріс Мертенс, Дівок Орігі та Маруан Феллаїні додали діям збірної Бельгії саме тих фарб, яких від неї чекали ще на початку матчу. Оборона Алжиру стала дедалі частіше провалюватися. І, нарешті, Феллаїні ударом головою після навісу Кевіна де Брюйне зрівняв рахунок.
Бельгію забитий гол ще більше окрилив, і вже через десять хвилин вона знову домоглася успіху. З передачі Едена Азара відзначився Мертенс. Алжир, склалося враження, був уже не в змозі переломити хід матчу. Отже, збірна Бельгії пережила помітну трансформацію протягом цього поєдинку і здобула дуже потрібну перемогу. З одного боку, Алжир показав дисциплінованість і чітку гру в обороні, з другого — неспроможність у потрібний момент переконливо зіграти першим номером.
В іншому поєдинку в цій групі силами мірялися збірні Росії та Республіки Корея. Надважким він виявився для наших сусідів. Матч наочно продемонстрував, що слабких команд у групі немає і кожен колектив боротиметься за місце в плей-оф. Щодо гри, то їй не вистачало стрункості, а атакам — руху і нестандартних ходів.
Мабуть, протягом сімдесяти хвилин команда Кореї мала переконливіший вигляд і цілком закономірно відкрила рахунок у середині другого тайму. Воротар Акінфєєв припустився грубої помилки, по суті, закинувши м’яч у власні ворота після удару Чи Кін Го, котрий вийшов на заміну. Щоправда, опонентам корейців невдовзі вдалося відігратися. У підсумку — нічия, яка, мабуть, є закономірним результатом цієї баталії.
Дріс Мертенс забив переможний гол бельгійців.