Новостворена всеукраїнська громадська організація «Народна більшість» покликана посилити вплив на процеси реформування українського суспільства, налагодити дієвий зв’язок з владою та контроль за її діями в соціально-економічній площині.

Про це заявив голова «Народної більшості», президент УСПП, народний депутат Анатолій Кінах на 1-му з’їзді організації, який відбувся за участі представників понад 300 громадських організацій, голів міст, вчених, майстрів культури.

За словами Анатолія Кінаха, в умовах відсутності політичного консенсусу потрібен потужний громадський рух, який би міг тримати владу в рамках закону, змушувати її забезпечувати розвиток громадянського суспільства. «На часі сформувати політику національної єдності, вибудувати ефективну стратегію країни — конкурентоспроможної, успішної, гідної захищати свої економічні, політичні та національні інтереси, на проведення розумної кадрової політики не за принципом «свій-чужий», а виходячи із професійних, моральних якостей людей, їх здібності працювати на високому рівні державного менеджменту», — впевнений він.

На думку Анатолія Кінаха, дуже важливо, щоб діалог громадськості з владою був постійний, рівноправний, з високою взаємною відповідальністю. «Ініціатива створення «Народної більшості» має принципове значення як для суспільно-політичного розвитку України, так і всіх складових, які визначають соціально-економічний стан нашого суспільстві і державі в цілому», — зазначив голова організації, додавши, що вважає своїм обов’язком підсилення громадських ініціатив.

Новостворена організація має на меті докласти зусиль для забезпечення широкого представництва громад в органах владної вертикалі — громадських колегіях, радах та комісіях при міністерствах і відомствах, облдержадміністраціях, побудувати їх співпрацю з владою на рівноправній і взаємовідповідальній основі. «Народна більшість» бере на себе зобов’язання всебічно сприяти розвитку місцевого самоврядування, реалізації регіональних ініціатив з удосконалення бюджетної політики, делегуванню прав, повноважень та ресурсів з центрального рівня на регіональний тощо. Одним з найважливіших напрямів роботи громадська організація вважає відродження духовності народу, зміцнення моральних цінностей та реалізацію культурних, виховних проектів у сферах шкільної, середньої та вищої освіти.

Співзасновниками «Народної більшості» виступає ВГО «Народна Рада», ВГО «Громадська Рада» та ВГО «Міжнародна академія козацтва».